Kad pēdējo reizi iegāju konditorejā mūsu mājas pirmajā stāvā, pievērsu uzmanību viņu jaunajam izstrādājumam. Viņi ne tikai pārdod, bet arī dod nogaršot cepumus ar citronu ripiņām.
Lielisks gardums pie kafijas, es jums teikšu. Uzmundrina. Nedaudz pameklējot internetā, atradu recepti – pavisam vienkārša. Īpaši, ja jums zināma smilšu mīklas gatavošanas tehnoloģija. Taču ticiet, ar karamelizētu citronu kā galveno akcentu pilnīgi pietiks!
Sastāvdaļas:
2 citroni
150 g sviesta
2 glāzes miltu
160 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
1 ola
2 ēdamkarotes krējuma
Pagatavošana:
1. Citronus sagrieziet ripiņās, apmēram, 0,5 cm biezas. Pannu ieziediet ar 50 gramiem sviesta. Tad pannā lieciet citrona ripiņas. Lieciet pannu uz uguns un labi uzkarsējiet.
2. Citroniem uzberiet 2 ēdamkarotes cukura. Karamelizējiet citrona ripiņas no abām pusēm līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Tad ķerieties pie mīklas gatavošanas.
3. Miltus iesijājiet dziļā bļodā. Pieberiet 120 gramus cukura, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Visu samaisiet. Turpat pierīvējiet 100 gramus atdzesēta sviesta.
4. Saberziet sviestu ar sauso maisījumu, lai izveidojas drumstalas. Šai masai pievienojiet olu un krējumu. Iejauciet mīkstu elastīgu mīklu. Saveliet mīklu bumbā, pārkaisiet ar miltiem un nolieciet uz kādu laiku.
5. Izrullējiet mīklu. Ar formiņu izspiediet cepumus. Diamētrā tiem jābūt nedaudz lielākiem par citrona ripiņām. Lieciet cepumus uz cepešplāts.
6. Cepumiem virsū salieciet citrona ripiņas. Cepiet cepumus līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Ļaujiet pēc tam cepumiem atdzist, tad var pasniegt.
Varu teikt, ļoti garšīgi cepumiņi ar citronu ripiņām sanāk, ja izmanto mandeļu miltus. Protams, tādu cepumu cena pieaugs vairākkārt.
Ja jums ideja iepatikās, un jūs vēlaties ietaupīt, vienkārši mīklai no kviešu miltiem pievienojiet mandeļu skaidiņas ar tām raksturīgo aromātu.
Labu apetīti!