manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Omīte izskaidroja, kāpēc viņa ēd biešu lapas. Sāku pati arī ēst

Kopš bērnības zināmajā pasakā „Vīrs un lācis” viss ir it kā vienkārši: kviešu galotnītes – labas, rāceņa lapas – ne pārāk labas. Bet, kad redzi lielveikalā biešu lapas, viegli iztēloties viltīgā vīreļa piemānītā lāča sajūtas.

Mangolda (lapu biete) sarkano lapu buntes cena var pārsniegt kilograma biešu cenu. Kāpēc ir izdevīgi uzturā lietot biešu lapas?

Biešu lapas

Jā, vitamīnu satura ziņā mangolda lapas ir bagātākas par bietēm. Un arī parasto biešu lapas ir vērtīgas. Par biešu lapām zināja Babilonas un Senās Grieķijas pavāri.

Tās izsenis tika lietotas kulinārijā un slāvu tautu medicīnā. Tās palīdzēja senčiem saglabāt veselību ilgus gadus. 

Kā tās ēst?

Biešu lapas izmanto salātu, auksto uzkodu otro ēdienu, zupu gatavošanā. Tās sautē, tāpat kā spinātus, sāla, marinē, sasaldē ziemai.

Kātus novāra un ēd kā garnieri pie gaļas, kā pīrāgu pildījumu. Jaunās biešu lapas izmanto tīteņu gatavošanai kāpostu lapu vietā.

Pērkot biešu lapas, izvēlieties tvirtas, tumši zaļas ar īsiem stingriem kātiem. Rīkojas ar tām tāpat kā ar citiem lapu dārzeņiem: reizēm nepieciešams blanšēt, bet citos gadījumos vienkārši sagriež, apsāla un nospiež.

Biešu lapu salāti

Pateicoties augstajam šķiedrvielu līmenim, biešu lapas lieliski noder dārzeņu salātu pagatavošanai. Tās lieliski sader ar gurķiem, redīsiem, spinātiem, riekstiem.

Lietojot šādus ēdienus, sāta sajūta iestājas ātri, organisms „uzlādējas” ar vitamīniem.

Sastāvdaļas:

1 buntīte biešu lapu

Zaļie lociņi pēc patikas

1 gurķis

3 ēdamkarotes augu eļļas

1 paprika

1 ēdamkarote ābolu etiķa

Sāls

Pētersīļi pēc patikas

Ķiršu tomātiņi (var būt, var nebūt)

Pagatavošana:

1. Sagrieziet visas sastāvdaļas.

2. Biešu lapas pirms griešanas noblanšē. Tas lapas padarīs mīkstākas un mazināsies tipiskā biešu piegarša.

3. Visu samaisi, pieber sāli, apslaki ar ābolu etiķi un aizdarini ar eļļu.

Labu apetīti!

Cepti biešu zaļumi

Sastāvdaļas:

Buntīte biešu lapu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

½ citrona sulas

1 ēdamkarote valriekstu kodolu

Pagatavošana:

1. Šajā receptē izmanto biešu lapas, bet vēl var ņemt arī sinepju lapas, spinātus.

2. Sakarsē pannu, ielej tajā eļļu, pusgredzenos sagrieztus sīpolus, smalki sagrieztus ķiplokus un cep, līdz sīpoli mīksti.

3. Tad sāc pievienot zaļumus un, lai paātrinātu procesu, pielej nedaudz ūdens.

Kad zaļumi gatavi, rotā ēdienu ar riekstu kodoliem un apslaki ar citrona sulu. Tas patiešām ir ļoti garšīgi!

Biešu lapas droši var lietot receptēs, kur sastāvā ir spināti vai mangolds. Iekļauj šo lapu dārzeni savā ēdienkartē un jūties labāk!

Omīte izskaidroja, kāpēc viņa ēd biešu lapas. Sāku pati arī ēst was last modified: maijs 17th, 2021 by administrator
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Dārzniece man izskaidroja, kāpēc jaunā orhideja dzeltē. Esmu priecīga par saviem augiem
Nākamais raksts
Man parādīja sējas kalendāru 2021. gada maija mēnesim, lai būtu lieliska raža. Izmantoju kā paraugu

Citi lasīja

Nekad nesāpiniet šīs 3 zodiaka zīmes –...

29/11/2019

25 labākie risinājumi ļoti mazām virtuvītēm

07/04/2019

Atklājam, kā pagatavot pretklepus sīrupu mājas apstākļos....

02/03/2018

Mans jaunais veids, kā gardi 15 minūšu...

28/01/2021

Kā viegli iztīrīt tvaika nosūcēju ar līdzekli,...

11/04/2021

Lielisks triks ar pudeli: sīpolloku raža visu...

15/03/2019

7 stiepšanās vingrinājumi, ar kuru palīdzību vairs...

19/06/2019

Atradu superīgas idejas, kā krāsot olas Lieldienās....

10/04/2020

Alveja, medus, kagors – šis maisījums uzcels...

17/05/2019

Omīte pastāstīja labāko gurķu audzēšanas veidu mazā...

13/06/2020

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

Jaunākais

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top