manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Maksims Galkins un Alla Pugačova godīgi atklāja, kādas...
Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un...
Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu...
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī....
Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs...
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz...
Francijas pirmā lēdija atklāj, kas jādara, lai izskatītos...
Kā gudras saimnieces uzglabā kartupeļus dzīvoklī, lai tie...
Maza meitenīte pazuda lidojuma laikā. Vēlāk māte uzzināja...
Man ir pāri 50 un kāpēc es plānoju...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Omīte izskaidroja, kāpēc viņa ēd biešu lapas. Sāku pati arī ēst

Kopš bērnības zināmajā pasakā „Vīrs un lācis” viss ir it kā vienkārši: kviešu galotnītes – labas, rāceņa lapas – ne pārāk labas. Bet, kad redzi lielveikalā biešu lapas, viegli iztēloties viltīgā vīreļa piemānītā lāča sajūtas.

Mangolda (lapu biete) sarkano lapu buntes cena var pārsniegt kilograma biešu cenu. Kāpēc ir izdevīgi uzturā lietot biešu lapas?

Biešu lapas

Jā, vitamīnu satura ziņā mangolda lapas ir bagātākas par bietēm. Un arī parasto biešu lapas ir vērtīgas. Par biešu lapām zināja Babilonas un Senās Grieķijas pavāri.

Tās izsenis tika lietotas kulinārijā un slāvu tautu medicīnā. Tās palīdzēja senčiem saglabāt veselību ilgus gadus. 

Kā tās ēst?

Biešu lapas izmanto salātu, auksto uzkodu otro ēdienu, zupu gatavošanā. Tās sautē, tāpat kā spinātus, sāla, marinē, sasaldē ziemai.

Kātus novāra un ēd kā garnieri pie gaļas, kā pīrāgu pildījumu. Jaunās biešu lapas izmanto tīteņu gatavošanai kāpostu lapu vietā.

Pērkot biešu lapas, izvēlieties tvirtas, tumši zaļas ar īsiem stingriem kātiem. Rīkojas ar tām tāpat kā ar citiem lapu dārzeņiem: reizēm nepieciešams blanšēt, bet citos gadījumos vienkārši sagriež, apsāla un nospiež.

Biešu lapu salāti

Pateicoties augstajam šķiedrvielu līmenim, biešu lapas lieliski noder dārzeņu salātu pagatavošanai. Tās lieliski sader ar gurķiem, redīsiem, spinātiem, riekstiem.

Lietojot šādus ēdienus, sāta sajūta iestājas ātri, organisms „uzlādējas” ar vitamīniem.

Sastāvdaļas:

1 buntīte biešu lapu

Zaļie lociņi pēc patikas

1 gurķis

3 ēdamkarotes augu eļļas

1 paprika

1 ēdamkarote ābolu etiķa

Sāls

Pētersīļi pēc patikas

Ķiršu tomātiņi (var būt, var nebūt)

Pagatavošana:

1. Sagrieziet visas sastāvdaļas.

2. Biešu lapas pirms griešanas noblanšē. Tas lapas padarīs mīkstākas un mazināsies tipiskā biešu piegarša.

3. Visu samaisi, pieber sāli, apslaki ar ābolu etiķi un aizdarini ar eļļu.

Labu apetīti!

Cepti biešu zaļumi

Sastāvdaļas:

Buntīte biešu lapu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

½ citrona sulas

1 ēdamkarote valriekstu kodolu

Pagatavošana:

1. Šajā receptē izmanto biešu lapas, bet vēl var ņemt arī sinepju lapas, spinātus.

2. Sakarsē pannu, ielej tajā eļļu, pusgredzenos sagrieztus sīpolus, smalki sagrieztus ķiplokus un cep, līdz sīpoli mīksti.

3. Tad sāc pievienot zaļumus un, lai paātrinātu procesu, pielej nedaudz ūdens.

Kad zaļumi gatavi, rotā ēdienu ar riekstu kodoliem un apslaki ar citrona sulu. Tas patiešām ir ļoti garšīgi!

Biešu lapas droši var lietot receptēs, kur sastāvā ir spināti vai mangolds. Iekļauj šo lapu dārzeni savā ēdienkartē un jūties labāk!

Omīte izskaidroja, kāpēc viņa ēd biešu lapas. Sāku pati arī ēst was last modified: maijs 17th, 2021 by administrator
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Dārzniece man izskaidroja, kāpēc jaunā orhideja dzeltē. Esmu priecīga par saviem augiem
Nākamais raksts
Man parādīja sējas kalendāru 2021. gada maija mēnesim, lai būtu lieliska raža. Izmantoju kā paraugu

Citi lasīja

Kā viegli atmest smēķēšanu…

31/08/2017

Kāpēc tirpst rokas? 7 iemesli, kuri liek...

05/01/2018

Ģenētiski modificēta pārtika izraisa nopietnas veselības problēmas

03/05/2017

Kam nav jābūt kārtīgas saimnieces mājās. Vairākas...

07/03/2021

Āda bez krunciņām pat 64 gados! Sieviete,...

24/08/2018

Interesantas franču manikīra idejas 2019

04/05/2019

Moderni plānu, vidēja garuma matu griezumi dažāda...

16/06/2020

Kā izaudzēt banānkoku mājas apstākļos. Man izdevās...

13/03/2021

7 visstilīgākās un košākās vasaras basenītes

10/06/2019

Kā mainījusies izpratne par skaistumu 100 gadu...

22/03/2017

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Maksims Galkins un Alla Pugačova godīgi atklāja, kādas viņiem ir notikušas dzīves pārmaiņas

  • Kā pagatavot rauga mīklu 5 minūtēs pīrādziņiem un ne tikai. Vīrs prasa vēl

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

Jaunākais

  • Maksims Galkins un Alla Pugačova godīgi atklāja, kādas viņiem ir notikušas dzīves pārmaiņas

  • Uztaisīju vīram zupu ar jaunu garšu. Pagaršoja un prasa vēl, lai tādu taisu

  • Vīrs sākumā smējās par mani, ka nopirku vecu olu tirgū. Vēlāk mums izdevās to atvērt (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top