Pankūku mīkla ar kefīru
Ar kefīru pagatavota mīkla ir pufīgāka un gaisīgāka par pienā gatavoto. Pagatavojiet šīs pankūkas brokastīs, to izdarīt ir pavisam vienkārši.
SASTĀVDAĻAS:
- milti – 200 g
- cukurs – 3 ēdamkarotes
- kefīrs – 1,5 glāzes
- olas – 3 gab.
- sāls – šķipsniņa
- augu eļļa – 50 ml
- soda – 1 tējkarote (bez kaudzes)
PAGATAVOŠANA:
- Atsevišķā traukā ielejam kefīru, pievienojam sodu un izmaisām.
- Olas saputojam ar šķipsniņu sāls un cukuru un pielejam kefīram. Pielejam eļļu, pieberam izsijātus miltus un rūpīgi samaisām (varat putot ar mikseri).
- Ja mīkla sanākusi par biezu, varat pieliet vēl mazliet kefīra.
- Pankūkas cepam uz sakarsētas pannas.
- Gatavās pankūkas liekam uz šķīvja, katru apsmērējam ar izkausētu sviestu.
Vienkārša pankūku mīkla ar ūdeni
Ja mājās nav ne piena, ne kefīra, vai vienkārši vēlaties samazināt pankūku kaloritāti, tad mīklu varat gatavot ar visparastāko ūdeni. No ierastām sastāvdaļām varat pagatavot lielisku mīklu plānajām pankūkām. Šī mīkla derēs pildīto pankūku pagatavošanai.
SASTĀVDAĻAS:
- milti – 1 glāze
- sviests – 3 ēdamkarotes
- ūdens – 2,5 glāzes
- cukurs – 2 ēdamkarotes
- olas – 2 gab.
- sāls – šķipsniņa
- augu eļļa – 50 ml
PAGATAVOŠANA:
- Atsevišķā traukā saputojam olas, pievienojot sāli un cukuru. Masā ielejam ūdeni un samaisām.
- Izsijātus miltus pa daļām pievienojam mīklai. Ja izmantosiet mikseri, miltus varat piebērt visus uzreiz. Masu rūpīgi samaisām, lai neveidojas kunkulīši. Gatavajā mīklā ielejam eļļu, vēlreiz samaisām.
- Pankūkas cepam zeltainas no abām pusēm. Katru gatavo pankūku apsmērējam ar sviestu, liekam kaudzītē un pasniedzam ar medu, ievārījumu vai krējumu.
Klasiskā rauga mīkla
No šīs mīklas iznāk apetīti rosinošas, garšīgas, aromātiskas un cakainas pankūciņas.
SASTĀVDAĻAS:
- piens – 2 glāzes
- milti – 2,5 glāzes
- olas – 3 gab.
- raugs – 1 tējkarote (sausais)
- sāls – šķipsniņa
- cukurs – 3 ēdamkarotes
- augu eļļa – 0,5 glāzes
PAGATAVOŠANA:
- Atsevišķā traukā ielejam siltu pienu, izšķīdinām tajā cukuru un sāli.
- Citā traukā samaisām izsijātus miltus ar raugu. Miltos smalkā strūkliņā lejam pienu un iejaucam šķidru mīklu.
- Mīklu liekam siltā vietā uz 45 minūtēm. Kad mīkla pieaugusi apjomā divas reizes, pieliekam iepriekš saputotas olas un eļļu.
- Mīklu atstājam vēl uz pusstundu, lai uzrūgst.
- Uzkarsētā pannā ielejam mazliet eļļas. Liekam uz pannas mīklu, veidojot nelielas pankūciņas. Mīkla jācenšas ņemt no vienas malas, nemaisot, lai pankūciņas izdotos ar cakainām maliņām. Pankūkas cepam no abām pusēm, pannu iesmērējam tikai pirmajā reizē. Pasniedzam karstas.
Plāno pankūku mīkla ar pildījumu
Plānās un maigās pankūkas ar gardu vistas gaļas un sēņu pildījumu. Šīs pankūkas būs lieliskas un sātīgas brokastis visai ģimenei. Vistu varat aizvietot ar šķiņķi.
SASTĀVDAĻAS:
- piens – 3 glāzes
- olas – 3 gab.
- cukurs – 2 ēdamkarotes
- milti – 2 glāzes
- augu eļļa – 3 ēdamkarotes
- soda – 1 tējkarote
- sāls – šķipsniņa
PILDĪJUMS:
- vistas fileja – 300 g
- burkāns – 1 gab.
- šampinjoni – 300 g
- sīpols – 1 gab.
PAGATAVOŠANA:
- Olām pieliekam sāli un cukuru, saputojam, pielejam pienu. Visu samaisām. Pa daļām pieberam izsijātus miltus un sodu, samaisām līdz viendabīgai konsistencei. Pielejam eļļu, samaisām.
- Pankūkas cepam no abām pusēm.
- Gatavojam pildījumu. Vistas fileju izvārām, atdzesējam, smalki sagriežam. Sīpolu un burkānu sakapājam. Pannā apcepam, pievienojam sagrieztus šampinjonus, sāli un piparus. Sēnes un dārzeņus sajaucam ar vistas fileju. Visu sautējam apmēram 10 minūtes. Pildījumam ļaujam mazliet atdzist.
- Katrai pankūkai pa vidu liekam pildījumu, salokam aploksnītē un apcepam uz pannas.
- Pasniedzam karstas ar skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!