Katrai saimniecei agri vai vēlu rodas problēma ar cepeškrāsns durtiņu stikla tīrīšanu. Pat, ja to tīra katru dienu, ar laiku uz stikla veidojas palss aplikums.
Tāpēc reizi pa reizei jāveic pamatīgāka tīrīšana.
Sadzīves tehnikas ražotāji dažādos veidos cenšas atvieglot mūsu dzīvi, un tāpēc cepeškrāsnīs vai krāsnīs ir viegli noņemami dubultie stikli, un tos var nomazgāt.
Man tie ir viegli izņemami, nav nekādu skrūvju, ne turētāju.
Vienmēr cenšos turēt cepeškrāsni tīru, taču ne vienmēr tas izdodas.
Īpaši, ja gatavo ēdienu cepeškrāsnī. Ēst gribas, smaržo vienreizēji, aiz stikla var redzēt brūnu garoziņu, gaidi un nevari vien sagaidīt, kad tiksi pie maltītes.
Un kurš pēc tam tīrīs cepeškrāsni?
Svarīgi tīrot saglabāt spožumu un nesaskrāpēt stiklu.
Parādījušies daudzi jauni virtuves tīrīšanas līdzekļi. Tie lieliski attīra netīrumus, to smarža ir tik spēcīga, ka jāaiztur elpa, lai nesaindētos ar šiem izgarojumiem.
Rokas pēc tīrīšanas kņud, kļūst sausas, ar krēmiem nākas tās ieziest katru dienu divas reizes. Domā: kas nu tur liels, ātri nomazgāšu un viss, bet labāk tomēr uzvilkt cimdus un masku.
Var pielietot pārbaudītu veidu – saimniecības ziepes un karsts ūdens.
Bet ir vēl viens labs paņēmiens. Esmu pielietojusi vairākas reizes. Labi attīra taukus.
Vajadzēs:
* 2 ēdamkarotes pārtikas sodas un nedaudz mazgāšanas līdzekļa. Tas var būt Fairy vai cits trauku mazgājamais līdzeklis vai šķidrās ziepes.
* Abas sastāvdaļas jāaplej ar karstu ūdeni, labi jāsamaisa, izveidojas pasta.
* Uzziest pastu uz stikla no abām pusēm un atstāt uz 15 minūtēm.
* Ja līdzeklis ātri žūst, vajag apsmidzināt ar ūdeni.
* Pēc tam noslaucīt ar mitru drānu. Pēc tam ar sausu.
Tādā veidā notīrīju abus stiklus. Tie ir tikpat tīri u spoži, kā dienā, kad cepeškrāsni nopirku.
Lūk, kur tīrības etalons.
Ar atlikumu nomazgāju tvaiku nosūcēju, krāsns stikla lodziņu, skapju durvju rokturus un notīrīju durvis.
Ja netīrumi iestāvējušies, ieteicams pirms tīrīšanas sasildīt cepeškrāsni līdz 40-50 grādiem. Pirms tam cepeškrāsnī jāieliek piemērotā traukā ieliets ūdens, var būt ar citronu.
Kā jums patīk šis variants?
Lai veicas!