Lai arī pavasaris šogad nāk ļoti negribīgi, tam noteikti jau pavisam drīz sekos pludmales sezona. Un šis nudien ir pēdējais brīdis darīt visu iespējamo, lai vasarā izskatītos perfekti.
Ir kāda ļoti efektīva diēta, kas jau ir iekarojusi lielu tievēt gribētāju atsaucību visā pasaulē, un tā jau ir nodēvēta par īstu sensāciju, raksta nra.lv, atsaucoties uz takprosto.cc.
Diēta ir sabalansēta, bet ar vidēji zemu tauku saturu un diezgan ilgstoša – to var turpināt līdz par trim nedēļām, turklāt ik nedēļu zaudējot trīs līdz piecus kilogramus. Kopējais svara zudums pēc trim nedēļām sasniedz 7-12 kilogramus. Protams, ja vien jums ir tik daudz liekā, ko zaudēt.
VIENAS NEDĒĻAS ĒDIENKARTE
PIRMĀ DIENA
• Brokastis: tase kafijas
• Pusdienas: divas vārītas olas, spinātu vai vārītu burkānu salāti ar nedaudz augu eļļu, viens tomāts vai glāze tomātu sulas (bez sāls) • Vakariņas: 200-250 g steika, kas apcepts augu eļļā, un dārzeņu salāti (kāposti, bietes, burkāni) ar augu eļļu
OTRĀ DIENA
• Brokastis: tase kafijas un viena sausmaizīte • Pusdienas: 100 g steika, svaigu dārzeņu salāti (kāposti, bietes, burkāni) • Vakariņas: 200 g liesas vārītas gaļas, glāze kefīra vai bezpiedevu jogurta
TREŠĀ DIENA
• Brokastis: tase kafijas un viena sausmaizīte • Pusdienas: viens burkāns, biete vai liela selerijas sakne (apcepti augu eļļā), viens tomāts vai glāze tomātu sulas, viens mandarīns vai plūme, 1-2 apelsīni • Vakariņas: tas pats, kas pusdienās
CETURTĀ DIENA
• Brokastis: tase kafijas • Pusdienas: viena vārīta ola, trīs lieli vārīti burkāni (no tiem var pagatavot salātus, pievienojot nelielu daudzumu augu eļļas), 150 grami siera • Vakariņas: augļu salāti. Var ēst jebkurus augļus, izņemot banānus
PIEKTĀ DIENA
• Brokastis: rīvēts burkāns ar citrona sulu • Pusdienas: 0,5 kg liesas vārītas vai tvaicētas zivs, viens tomāts vai glāze tomātu sulas • Vakariņas: neliels steiks, svaigu dārzeņu salāti (to pagatavošanai var izmantot kāpostus, bietes, burkānus, gurķus un papriku)
SESTĀ DIENA
• Brokastis: tase kafijas • Pusdienas: 0,5 kg sautētas vistas (vai ceptas folijā) • Vakariņas: divas vārītas olas, rīvēts svaigs burkāns un tase tējas
SEPTĪTĀ DIENA
• Brokastis: tase tējas • Pusdienas: 150-200 grami sautētas vai vārītas liellopa gaļas, viens ābols • Vakariņas: tas pats, kas pusdienās
Otrajā un trešajā nedēļā tiek atkārtots tas pats ēšanas režīms, kas diētas pirmajā nedēļā. Starp maltītēm neierobežotā daudzumā var lietot negāzētu dzeramo ūdeni. Protams, diētas ilgums ir katra paša ziņā, jo viss atkarīgs no mērķiem, kas jāsasniedz.
SVARĪGI! Pirms uzsākt jebkāda veida diētu, ieteicams pakonsultēties ar savu ģimenes ārstu – lai nenodarītu kaitējumu veselībai