Šī ir ārkārtīgi vienkārša un garšīga smilšu mīklas recepte! To var gatavot reizi vairākos mēnešos, sadalīt trijās porcijās un ielikt saldētavā. Un tad var gatavot kūkas, groziņus vai cepumus jebkurā laikā.
Sastāvdaļas
- 500 g miltu;
- 200 g ļoti mīksta sviesta (sagriezt nelielos gabaliņos un atstāt istabas t uz kādu pusstundu);
- 1 glāze cukura;
- 1 ola + 2 olas dzeltenumi;
- paciņa irdinātāja (9 g);
- 1 līdz 2 ēdamkarotes auksta piena, ūdens vai krējuma.
Pagatavošana
Izsijā miltus kopā ar irdinātāju. Olas sakuļ ar cukuru un sviestu. Cukuram ir pilnībā jāizšķīst, lai sanāktu maiga un krēmīga masa. Ātri un veikli savienojam sviesta masu ar miltiem. Tikko kā milti savienosies un viss turēsies kopā mīkla ir jāpārstāj mīcīt. Varbūt vajadzēs pievienot 1-2 ēdamkarotes auksta šķidruma. Tad var cept, var sasaldēt. Ja tiks cepti cepumi un mīkla jāizveltnē, tā uz kādu stundu jāliek ledusskapī.