Piedāvājam recepti šokolādes kūkai- ideālai garšai un skaistumam. Bez miltiem, mīklas, olām- ideāli piemērota tiem, kuri nevēlas apgrūtināt sevi ar cepšanu! Gatavojot šo torti, nav iespējams kļūdīties vai sabojāt gala rezultātu. Vienīgais, kam jāpievērš uzmanība ir produktu kvalitāte.
Saldajam krējumam jābūt pietiekami treknam, bet šokolādei ir jābūt rūgtai, lai izceltu maigās putas un iebiezinātā piena saldumu.
Nenobīsties no garā sastāvdaļu saraksta – daudzas sastāvdaļas atkārtojas! Pagatavošana nevar būt vienkāršāka – izkausē – samaisi – ielej formā! Un viss!
Sastāvdaļas pamatnei:
- 250 g biskvīta cepumu
- 200 g rūgtās šokolādes
- 1/2 glāze iebiezinātā piena
- 1/2 glāze saldā krējuma
Sastāvdaļas putām ar iebiezināto pienu:
- 500 ml saldā krējuma
- 80 g šķīdināmā vaniļas pudiņa
- 2 ēdamk. iebiezinātā piena
Sastāvdaļas glazūrai:
- 150 g rūgtās šokolādes
- 150 ml saldā krējuma
- 50 g sviests
Pagatavošana
Katliņā sajauc sastāvdaļas pamatnei: šokolādi, sviestu, vārītu iebiezināto pienu un saldo krējumu. Lieciet trauku uz uguns un nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz masa paliek viendabīga.
Noņem katliņu no karstuma, nedaudz atdzesē šokolādes masu un pievieno sadrupinātus cepumus.
Ņem formu 24 cm diametrā un izklāj ar cepampapīru. Ja vēlies kūku ar perfektām malām, izmanto plastikāta konditorejas apli.
Šokolādes un cepumu liek formā un izlīdzina.
Pagatavo putas ar iebiezināto pienu: samaisa un tad saputo saldo krējumu un pudiņu. Beigās pievieno iebiezināto pienu.
Liek putas uz cepumu pamatnes un izlīdzina ar silikona lāpstiņu. Liek kūku saldētavā uz stundu.
Lai pagatavotu glazūru, izkausē šokolādi un sviestu, pievieno saldo krējumu un maisa līdz iegūst viendabīgu masu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un pārlej glazūru kūkai. Liek kūku ledusskapī, lai glazūra sacietē.
Ļoti sulīgi, garšīgu un šokolādīgi! Par kalorijām šoreiz nerunāsim – šad tad var atļauties greznību!