Krabju nūjiņu salāti ar šampinjoniem
Sastāvdaļas
- 200 g šampinjonu;
- 200 g krabju nūjiņas;
- 1 burkāns;
- 1 sīpols;
- 1 bundža konservētas kukurūzas;
- Lapu salāti;
- Saulespuķu eļļa.
Pagatavošana
Nomazgājiet un sagrieziet šampinjonus, sasmalciniet sīpolu un apcepiet saulespuķu eļļā. Tad uz pannas pievienojiet sarīvētu burkānu, kā arī sāli un piparus. Kubiņos sagriež krabju nūjiņas, lieciet klāt uz pannas apceptos sīpolus, sēnes un burkānus, pievienojiet konservētu kukurūzu un labi visu samaisiet. Dekorējiet ar salātu lapām.
“Grieķu” salāti
Sastāvdaļas
- 2 paprikas;
- 3 tomāti;
- 5 svaigie gurķi;
- Sarkanais sīpols;
- 150 g fetas siera;
- Melnās olīvas;
- 1 ēdamkarote citronu sulas;
- 2 ķiploku daivas;
- Sāls pēc garšas;
- Melnie pipari pēc garšas;
- Pustējkarote oregano;
- 4 ēdamkarotes olīveļļas.
Pagatavošana
Kubikos sagrieziet papriku, tomātus, gurķus. Riņķos sagriež sīpolu un lieciet visu salātu bļodā. Lai pagatavotu mērci, ķilplokus izspiež caur ķiploku spiedi, pieber sāli, piparus, citronu sulu un samaisa visu kopā ar olīveļļu. Uzlabojiet garšu pievienojot oregano. Mērci lej uz dārzeņiem, tad sagriež kubos fetas sieru, kārto uz dārzeņiem un apkaisa ar olīvām.
Kāpostu salāti ar granātboliem
Sastāvdaļas
- Pusgalviņa sarkanā kāposta;
- Pusgalviņas ķīnas kāposta;
- 1 saisķis ar dillēm;
- Pusgranātābols;
- Saulespuķu eļļa;
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa;
- 1 ķiploku daiva;
- Sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Sakapājiet kāpostus un leiciet dziļā bļodā, pievienojiet sakapātas dilles un attīrītu granātābolu. Saspiediet ķiploku un sajauciet ar vīna etiķi, eļļu un sāli. Tad ar mērci aplejiet salātus, visu labi samaisiet un pa virsu kaisiet granātābola sēkliņas.
Kāpostu salāti ar apelsīniem
Sastāvdaļas
- 3 burkāni;
- 1 apelsīns;
- Puse citrona;
- 3 āboli;
- 400 g ķīnas kāposta;
- Saulespuķu eļļa pēc garšas;
- Sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Smalki sagrieziet kāpostu, attīriet apelsīnu un katrai davai jānoņem plēve, tad jāsagriež lielos gabalos. Nomizo ābolus un sagriež salmiņos un pievieno citronu sulu. Visu samaisa. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus un salātus aplej ar saulespuķu eļļu.