Sastāvdaļas
Sviests – 100 g
Īrisa konfektes – 200 g
Kukurūzas nūjiņas – 50 g
Kaltētas upenes – sauja
Pagatavošana
Šis ir viens no maniem bērnības iemīļotākajiem našķiem. Tas ir salds, viegli un ātri pagatavojams un ilgi uzglabājams.
Viens no laikietilpīgākajiem procesiem šā supervienkāršā deserta pagatavošanas gaitā ir īrisa konfekšu iztīšana no papīriņiem. Kad tas izdarīts, īrisus liek katlā, kurā izkausēts sviests, un silda uz lēnas uguns, visu laiku intensīvi maisot.
Kad īrisi sāk kust, katliņu noņem no plīts un turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga, spīdīga masa. Tad šajā masā iejauc kukurūzas nūjiņas. Lai našķi padarītu interesantāku un, to ēdot, arī kāds vitamīns tiktu apēsts, masai pievieno sauju kaltētu upeņu.
Kad visas sastāvdaļas sajauktas, masu klāj uz folija vai cepam- papīra, veido desas formā, ietin un liek ledusskapī, lai sastingst.
Pasniedz, sagrieztu šķēlēs, kopā ar siltu upeņu tēju.
Avots: gardezi.lv