Sālīti gurķi ir garšīgi, bet grūti pagatavojami. Kamēr nosterilizē burkas, noplaucēsi tā, lai neplīst, piekusīsi.
Tāpēc piedāvājam tev recepti, kurā nebūs visas šīs padarīšanas. Un gurķi vienalga sanāks kraukšķīgi, maigi, saldskābi un labi glabāsies. Sālīšanai izmantosim tikai dabiskas sastāvdaļas. Inovācija kulinārijā.
Vajadzēs:
Gurķus 1 kg
2 diļļu ziedkopas
3 mārrutka lapas
3 ozola lapas
2 ķiršu lapas
2 upeņu lapas
3 lauru lapas
6 melno piparu graudiņus
3 krustnagliņas
1 ķiploka galviņu
1 asā pipara pāksti
4 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes sinepju pulvera
Pagatavošana:
1. Trīslitru burkā lieciet lapas, garšvielas, piparus un ķiplokus
2. Tad pildiet burku ar gurķiem, cik iespējams blīvi. Izvēlieties nepāraugušus gurķus aptuveni vienāda lieluma.
3. Pagatavo sālījumu: uzvāri divus litrus ūdens, kam pievienots 4 ēdamkarotes sāls. Vārošo sālījumu uzlej gurķiem.
Lai burka neplīstu: ieliec tajā metāla karoti tā, lai tā pieskartos burkas abām sieniņām, tad viss paliks vesels. Uzspied burkai dubulto plastmasas vāciņu un atstāj uz divām dienām.
4. Rūgšanas procesā veidosies putas, tās vajadzēs noņemt. Pēc divām dienām ieber burkā 2 ēdamkarotes sinepju pulvera. Atkal uzliec vāku, sakrati, lai sinepju pulveris labi sajauktos ar sālījumu. Atstāj uz 6 stundām.
5. Tad nolej sālījumu katlā, pavāri to 5 minūtes. Un šo vārošo sālījumu atkal uzlej gurķiem. Tad burku var aizvākot.
Šī gardo skābēto gurķu recepte jau ir pārbaudīta. Tos var pievienot rasoļņikam, vinegretam, rosolam vai izmantot vienkārši kā uzkodu.