Daudzas saimnieces labprātāk saldētavā glabā samaltu gaļu, un nevis veselus gabalus: maltā gaļa ātrāk atkūst un to ir vieglāk samalt, ēdieni ir maigāki un sulīgāki. No maltās gaļas var pagatavot sulīgas kotletes, kā ari to var izmantot kā pildījumu pīrādziņos vai čeburekos.
Bet, kā būtu, ja mēs pagatavotu ēdienu, kurā maltā gaļa darbojas kā apcepta garoziņa un nevis pildījums? Mums kā reiz ir atradusies gaļas zvaigznīšu recepte ar sviesta pildījumu. Pagatavot tās ir pat vieglāk nekā kotletes, jo tās nevajag apcept uz pannas: pietiek vien ielikt cepeškrāsnī un nedaudz pagaidīt.
Sastāvdaļas
Cūkgaļas maltā gaļa
800 grami
Vistas maltā gaļa
300 grami
Sīpols
1 gab.
Piens
200 ml
Maize
70 grami
Sāls
pēc garšas
Malti melnie pipari
pēc garšas
Skābais krējums
200 ml
Olas
2 gab.
Cietais siers
150 grami
Dilles
pēc garšas
Pagatavošana
- Samaisiet cūkgaļas un vistas malto gaļu, pievienojiet sasmalcinātu sīpolu.
- Maizi iemērciet 100 ml piena, pēc tam nospiediet un pievienojiet maltajai gaļai.
- Ielejiet maltajā gaļā atlikušo pienu, pievienojiet sāli un piparus.
- No maltās gaļas sākumā izveidojiet bumbiņas ābola lielumā, un pēc tam ligzdiņas, izkārtojiet tās uz cepamās plāts, kura iepriekš iesmērēta ar eļļu.
- Uz rīves sarīvējiet sieru, samaisiet ar skābo krējumu, olām un sasmalcinātām dillēm.
- Pildījumu iepildiet ligzdiņās un lieciet visu cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 200 grādos uz 25 – 30 minūtēm.
Lai pagatavotu šo interesanto ēdienu, noderēs jebkāda veida maltā gaļa, tā kā steidziet to pagatavot pēc iespējas ātrāk. Un recepti neaizmirstiet ievietot savā recepšu kladē!
Avots: abiem.lv