Smilšu mīkla ir lielisks pamats dažādiem komditorejas iztrādājumiem – tā ir mīksta, drupena un arī bērni lieliski tiks galā ar šo mīklu, tāpēc iesakām smilšu mīklas radziņus gatavot kopā ar ģimeni.
Sastāvdaļas
- Sveists 200g;
- Kviešu milti 2 glāzes;
- Olas 2 gab;
- Krējums pusglāze;
- Citronu sula 1 ēdamkarote;
- Cukurs 1 glāze;
- Vaniļas cukurs;
- Pūdercukurs.
Pagatavošana
- Sviestu izņem no ledusskapja un sarīvē uz rīces, sajauc ar miltiem, pievieno citronu sulu, skābo krējumu un olas dzeltenumus. Mīklu liek ledusskapī uz 1 – 2 stundām.
- Atdzesētu olas baltumu sajauciet ar parasto un vaniļas cukuru un saputo. Mīklu sadala trijās daļās un sadala trijstūros. Uz trijstūriem ziež saputoto olas baltumu un tos sarullē.
- Uz cepešapannas uzliek pergamentu un radziņus un cep 180 grādos līdz radziņi paliek zeltaini brūni. Pēc tam apkaisa ar pūdercukuru.