Šī asā uzkoda iekaros tevi ar pirmo kumosiņu! Cepts un pēc tam marinēts saldais pipars armēņu gaumē tiek gatavots no veseliem, neattīrītiem dārzeņiem, kuri tiek piesūcināti ar garšvielām bagāto uzlējumu. Ko tādu ir vērts pagatavot kaut vai tikai tāpēc, ka pats process aizņem pavisam maz laika.
Uzkoda labi pasvītro gaļas ēdienu garšu, rosina apetīti un izskatās ļoti efektīgi. Un vēl pipari armēņu gaumē patiks tiem, kam patīk marinādes bez etiķa.
Sastāvdaļas:
saldie pipari 700 g;
ķiploki 8 daiviņas;
saulespuķu eļļa ¼ glāzes;
tomāti 2 gab;
pētersīļi;
kinza;
sāls 1 ēdamkarote;
citrona sula 0,5 glāze;
cukurs 2 ēdamkarotes;
malti melnie pipari.
Pagatavošana:
1. Piparus nomazgā, neattīrot no kātiņa un sēklām, apcep no visām pusēm augu eļļā. Gatavos piparus liek dziļā traukā.
2. Tomātus blanšējiet, noņemiet miziņas un sarīvējiet vai sablenderējiet. Ķiplokus smalki sagrieziet vai izspiediet caur ķiplokspiedi, sagrieziet zaļumus.
3. Sajauciet tomātus, citrunu sulu, ķiplokus, zaļumus, cukuru, piparus. Pievienojiet eļļu, kurā cepās pipari un labi samaisiet visu. Marināde gatava!
4. Pārlejiet marinādi pipariem, pāri pārlieciet šķīvi un uzlieciet tam 1 – 2 kg smagu slogu. Lieciet trauku ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
Marinādi var izmantot atkārtoti, gatavojot gaļu vai apēst, iemērcot tajā lavašu. Ļoti laba recepte! Noteikti izmēģini to!