Recepte no ķirbja ziemas krājumiem
Ēdieni no ķirbjiem ir ļoti populāri visā pasaulē. No šī dārzeņa vāra zupu, gatavo sacepumus, biezeņus, salātus, bet Austrijā var baudīt pat stipru ķirbju alkoholu un ķirbju kafiju. Armēnijā ķirbi cep, pievieno plovam, pilda ar rīsiem vai kizilu un riekstiem, sautē ar lēcām. Indijā no tā gatavo lielisku halvu. Tam ir papilnam vērtīgu īpašību un patīkama cena.
Šodien jums piedāvājam recepti ziemas krājumiem no ķirbja. Pateicoties īpašai saldai marinādei, šis rudais skaistulis pēc garšas atgādina mango un noteikti spēs uzlādēt jūs ar labu noskaņojumu aukstajos ziemas vakaros.
Ķirbis ar apelsīnu ziemā
Sastāvdaļas
- Ķirbis – 3 kg;
- Cukurs – 600 g;
- Apelsīns – 3 gb;
- Citrons – 1 gb;
- Citronskābe -15 g.
Pagatavošana
Kārtīgi attīriet ķirbi no sēklām un mizas, sagrieziet kubiņos. Apelsīnus un citronu aplejiet ar vārošu ūdeni uz 30 sekundēm. Pēc tam izņemiet no ūdens un arī sagrieziet kubiņos. Sajauciet ķirbi ar citrusaugļiem, pievienojiet cukuru un citronskābi. Labi samaisiet un atstājiet iestāvēties uz 3-4 stundām. Pēc norādītā laika beigām, sapildiet iegūto maisījumu puslitra burkās. Pasterizējiet 30 minūtes. Aizskrūvējiet un sasedziet uz diennakti. Vēlāk glabājiet vēsā tumšā vietā. Tāds ķirbis izdodas maigs, aromātisks un sulīgs. To var pievienot pīrāgiem vai arī pievienot, gatavojot gaļas sacepumus. Bet vislabāk ēst ar karoti tieši no burkas, it īpaši, kad noskaņojums prasa uzlabojumus. Uzrakstiet komentārā par iecienītākajiem ķirbja ēdieniem. Un tāpat arī padalieties ar šo rakstu sociālajos tīklos, lai tavi draugi arī var izmantot šo recepti!