Veselīgs deserts krāsainākam svētku galdam!
Sastāvdaļas
pamatnei:
100 g rozīņu
1 sauja Indijas riekstu
3 saujas mandeļu
150 g dateļu bez kauliņiem
30 g agaves sīrupa vai medus
krēmam:
4 mīksti avokado
2 laimu sula
apm. 80–90 g agaves sīrupa vai medus (pēc garšas)
140 g kokosriekstu eļļas
dekorēšanai:
apm. 200 g ogu
Pagatavošana
Pamatnei rozīnes izmērcē siltā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Samal Indijas riekstus, sīkos gabaliņos sasmalcini mandeles. Samal dateles (ja ir kauliņi, tos pirms tam izņem) un rozīnes un pievieno riekstiem. Tad visu samīci, pievienojot agaves sīrupu vai medu, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu ieklāj kūkas formā un kārtīgi izlīdzini, piespiežot pie pamatnes.
Krēmam nomizo avokado, sagriez un liec blenderī. Pievieno laima sulu, agaves sīrupu vai medu, kokosriekstu eļļu, sablenderē viendabīgā masā un liec uz pamatnes. Vidū vari ielikt ogas. Kūku liec saldētavā, lai sastingst.
Aptuveni 30 minūtes vai 1 h pirms pasniegšanas izņem kūku no saldētavas un atlaidini, lai tā nav sasalusi. Atlaidināšanas laiks atkarīgs no telpas temperatūras – jo siltāks, jo ātrāk atlaidinās. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.
Avots: gardezi.lv