Pīrādziņi ar āboliem no biezpiena mīklas, kas cepti uz pannas, iznāk ļoti maigi, sulīgi un aromātiski. No šī produktu daudzuma iznāk 9 – 10 pīrādziņi. Ja gribat pagatavot vairāk, ņemiet vairāk nepieciešamo sastāvdaļu.
SASTĀVDAĻAS:
MĪKLAI:
- 9% biezpiens – 200 g
- cukurs – 2 ēdamkarotes
- sāls, soda – pa šķipsniņai
- ola – 1 gab.
- milti – 120 – 150 g
PILDĪJUMAM:
- āboli – 3 – 4 gab.
- cukurs – pēc garšas
- vaniļas cukurs -šķipsniņa
- sviests – 20 g
- augu eļļa (cepšanai) – 150 g
PAGATAVOŠANA:
- Samaisām biezpienu, cukuru, sāli un olu. Visu maisām, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski iejaucam izsijātus miltus. Iejaucam mīkstu, mazliet lipīgu mīklu.
- Liekam mīklu ledusskapī uz vienu stundu, pirms tam apsedzot ar pārtikas plēvi.
- Gatavojam ābolu pildījumu. Ābolus nomazgājam, nomizojam, izņemam serdi, sagriežam mazos kubiņos.
- Uz pannas izkausējam sviestu, pieliekam sagrieztos ābolus un vaniļas cukuru. Ja ir vēlēšanās, pieberam arī parasto cukuru. Pannai uzliekam vāku un sautējam uz mazas uguns, līdz āboli kļūst mīksti (apmēram 3 – 5 minūtes).
- Tad vāku noņemam un ābolus atdzesējam.
- Mīklu izņemam no ledusskapja. Izliekam uz galda, kas apbārstīts ar miltiem un sadalām 9 – 10 daļās. Tā kā mīkla ir lipīga, to visu laiku apbārstām ar miltiem.
- Katru mīklas gabalu izrullējam plācenī, bet ne pārāk plānā. Centrā liekam pustējkaroti cukura un ābolu masu (apmēram 2 tējkarotes). Veidojam pīrādziņus, rūpīgi aizspiežot ciet salaiduma vietu.
- Cepam uz pannas, uz kuras sakarsēta eļļa, no abām pusēm, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
- Gatavos un bezgala garšīgos pīrādziņus atdzesējam un pasniedzam kopā ar tasi aromātiskas tējas.
LAI LABI GARŠO!