Kartupeļi biezenis ir daudzu latviešu un ne tikai latviešu iecienīts ēdiens. Garšīgu biezputru ģimenē vienmēr apēdīs visai ātri un prasīs vēl.
Vēl jo vairāk, ja patrāpās nopirkt no tirgus vai veikala labus kartupelīšus, tad izcilas vakariņas ir soli tuvāk!
Vienīgais svarīgais jautājums ir, kā tad to garšīgo biezputru, lai pagatavo?
Ir viens neliels noslēpums, kas padarīs tavu gatavo biezeni vēl garšīgāku. Šoreiz nav runa par kaut kādām piedevām, kuras var izmainīt biezeņa garšu par 180 grādiem. Atslēgas vārdi un galvenā uzmanību ir uz to, kā tiek pievienots sviests un piens.
Kā tautā mēdz runāt, ir tāds teiciens: “Viss slēpjas vienkāršajā.” Un arī šajā reizē šo atziņu mēs varam pielietot!
Kā tiek atklāts, tad gatavojot biezeni, piena produktiem ir jābūt istabas temperatūrā. Un tā ir galvenā nozīme! Ņemot vērā, ka sviests ar pienu ir būtiskas sastāvdaļas, lai sanāktu labs kartupeļu biezenis, tad nereti par šo mazo sīkumu mēs piemirstam vai vienkārši nezinām.
Ja nav sajūta, ka tas tiešām var palīdzēt, tad intereses pēc var vienu reizi uztaisīt biezeni, kad piena produkti nav istabas temperatūrā, un otrajā reizē tomēr pamēģināt ievērot šo mazo niansi. Atšķirība būs jūtama.
Proti, sviestu un pienu ir nepieciešams mazliet sasildīt, pirms pievienot tos kartupeļiem.
Izskaidrojums tam ir pavisam vienkāršs – silts piena produkts ātrāk uzsūcas, mazāk maisot, nekā tad, ja tie būtu auksti. Līdz ar to, ja šie piena produkti ir auksti, tad ne tik labi tie iesūksies kartupeļos un būs vairāk jāmaisa.
Šādā veidā kartupeļi būs mīksti un gaisīgi. Labu apetīti un lai izdodas uztaisīt gardu ēdienreizi!