Izrādās, ka ūdens, kas paliek pēc kartupeļu vārīšanās, ir bagāts ar kartupeļu cieti, kāliju, vitamīnu B12 un elektrolītiem, raksta Stiri Actuale. Ādai tā ir īsta dāvana. Tāds ūdens baro un atjauno visu ādu.
Pēc tam, kad pagatavojāt kartupeļus, ūdeni izlejiet nevis izlietnē, bet gan stikla traukā, un uzlieciet vāku.
Atcerieties, ka kartupeļu novārījumu svarīgi ir izmantot diennakts laikā. Ledusskapī produkts var tikt glabāts pāris dienas, un tas ātri zaudē savas īpašības.
Lūk, kā izmantot kartupeļu novārījumu kosmetoloģijā un sadzīvē:
Matiem
Jums ir sausi un nedzīvi mati, tie nespīd? Izskalojiet tos ar kartupeļu novārījumu. Varat to lietot sausos matos, izmantojot izsmidzinātāju.
Otrajā gadījumā izsmidziniet to vienmērīgi pa visiem matiem un atstājiet uz 30 minūtēm. Pēc tam matus izmazgājiet ar iecienīto šampūnu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!