Kur radušies kāpostu tīteņi?
Tradicionāli uzskata, ka tas ir sens slāvu ēdiens. Taču izrādās, ka tos gatavo visā pasaulē. Grieķijā kāpostu lapas aizstāj ar vīnogu lapām, dažos citos apgabalos – ar jaunajām biešu lapām.
Arī pildījums var būt visdažādākais. Rīsi, griķi, grūbas, putraimi, kukurūzas putraimi, bet var gatavot arī ar sēnēm un dārzeņiem. Tīteņus gatavo praktiski visās Eiropas valstīs, tikai nosaukumi ir dažādi. Tīteņus gatavo arī Korejā un Ķīnā!
Un nu pie lietas. Dalos ar padomiem, kas padarīs jūsu tīteņus tādus, ka tie pazudīs no galda vienā momentā.
Ideālu kāpostu tīteņu pagatavošanas noslēpums
Vajadzēs:
* Kāpostu ar labām, veselām lapām (lapas novārīt);
* Apaļos rīsus, jo tiem nepiemīt salipšana;
* Malto gaļu (½ cūkgaļas + ½ liellopa gaļas);
* Sīpolus, burkānus un ķiplokus – uz pannas apceptus;
* Rīsus novārīt līdz pus gatavībai;
* Sajaukt rīsus ar malto gaļu un apceptajiem dārzeņiem;
* Sapildīt kāpostu lapas.
Un nu noslēpums, kuru vajadzētu zināt ikvienai saimniecei, lai tīteņi izdotos pilnībā lieliski.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!