No kā tik negatavo mājas kvasu! Reizēm pat iedomāties grūti, cik gards iznāk dzēriens no pavisam neierastām sastāvdaļām: bietēm, kafijas, berzu sulām un pat no rīsiem. Starp daudziem šī gardā dzēriena veidiem, mēs atradām kaut ko oriģinālu – kvasa recepti no cigoriņiem. Oriģinālajam produktam ir patīkama riekstu piegarša, neparasts aromāts un bagātīga garša ar vieglu rūgtumiņu.
Tas ir pavisam kas jauns! Kvass no cigoriņiem ir bagāts ar vitamīniem, organiskajām skābēm, minerāliem. Tas lieliski veldzē slāpes karstā laikā. Tas noderēs arī, ja ir disbakterioze, gastrīts vai pazemināts skābes līmenis vai pazemināts vīrišķā spēka līmenis. Tā kā tas ir fermentēts produkts, tas ir ļoti labs kuņģa un zarnu trakta mikroflorai.
Sastāvdaļas:
5 l ūdens
1 tējkarote citronskābes
1,5 tējkarotes sausā rauga
2 ēdamkarotes cigoriņu
500 g cukura
Pagatavošana:
Katlā ielejiet 5 litrus ūdens, pievienojiet visas sastāvdaļās, izņemot sauso raugu. Samaisiet visu, uzvāriet.
Noņemiet katlu no uguns, ļaujiet ūdenim atdzist līdz 40 grādiem, lai raugs neaizietu bojā. Nedaudz atdzisušā šķidruma ielejiet cita trauciņā un izšķīdiniet tajā raugu, tad lejiet atpakaļ katlā.
Kārtīgi visu samaisiet, uzlieciet katlam vāku un nolieciet silta vieta uz 3-4 stundām. Līdzko parādās putas, kvass ir gatavs. Ja putu par maz, atstājiet kvasu siltumā uz nakti.
Pēc tam lejiet kvasu pudelēs un lieciet vēsumā.