Ātri pagatavojama vista saldskābā mērcē Āzijas noskaņās
Sastāvdaļas
- 3-4 gabalos sagrieztas vistas krūtiņas
- 2 ēdamk. eļļas
- 1 sarkanā paprika, sagriezta
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta
- ½ sīpola, sagriezta
Mērcei:
- 165g cukura
- 125 ml ābolu etiķa
- 2 ēdamk. sojas mērces
- 1 tējk. ķiploku pulvera
- ½ tējk. sāls
- 55 g kečupa
- 1 ēdamk. kukurūzas cietes + 2 ēdamk. auksta ūdens
Pagatavošana
Sākumā gatavo mērci. Pievieno cukuru, etiķi, sojas mērci, ķiploku pulveri, sāli, kečupu katlā. Maisa un uzsilda līdz vārās. Mazā bļodiņā samaisa kukurūzas cieti un ūdeni. Pievieno katlā un samazina karstumu. Mērci turpina karsēt un maisa, līdz tā paliek bieza.
Pannā sakarsē eļļu. Pievieno vistu un sautē uz vidējas liesmas 5 minūtes. Pievieno paprikas un sīpolu. Turpina sautēt, līdz vista ir apbrūnējusi.
Pievieno mērci vistai. Kārtīgi samaisa un noņem no uguns.
Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Avots: gardezi.lv