Šis ir neticami garšīgs un aromātisks ēdiens un to ir ļoti viegli pagatavot!
SASTĀVDAĻAS:
- 8 lieli kartupeļi
- 200 g šķiņķa
- 150 g cietā siera
- glāze skābā krējuma
- puse sīpola
- neliels saišķītis diļļu
- neliels saišķītis pētersīļu
- sāls
- malti melnie pipari
PAGATAVOŠANA:
-
- Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgājam, novārām un atdzesējam.
- Katru kartupeli sagriežam gareniski uz pusēm un rūpīgi izņemam daļu mīkstuma.
- Šķiņķi un sīpolu smalki sagriežam, sieru sarīvējam uz rupjās rīves, zaļumus smalki sakapājam. Visu sajaucam ar kartupeļu mīkstumu, pieliekam krējumu, sāli un piparus.
vTad katrā kartupeļu pusītē liekam sagatavoto pildījumu.
- Pusītes liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 – 250 grādiem. Cepam apmēram pusstundu.
- Šādas kartupeļu laiviņas var pasniegt gan karstā, gan aukstā veidā.
LAI LABI GARŠO!