Iecienītas ģimenes receptes vienmēr būs gardas un pieprasītas. Un ne jau tāpēc, ka ievērojam gramatiskas precizitātes, bet tāpēc, ka šajās garšās vienmēr paliek dzīvas atmiņas.
Receptes pamatā ir mīkla un galvenais atcerēties, ka tai nedrīkst piejaukt raugu. Kefīru var aizstāt ar jogurtu un rjaženku. Un svarīgākais mīklai nevajag par daudz pievienot miltus, tai vajadzētu būt kā biezam medum – tas arī ir mīklas maiguma noslēpums!
Kefīra mīkla ir universāla un tai piestāvēs jebkāds pildījums – gan ogas, gan augļi. Kad veidojiet mīklu neaizmirstiet rokas apkaisīt ar miltiem!
Sastāvdaļas
- 400 ml kefīrs;
- 1,5 – 2 glāzes cukura;
- Pustējkarote sāls;
- 1 tējkarote sodas;
- 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas;
- Kviešu milti 350-400 g;
- Ogas 400 g.
Pagatavošana
1.Mīklai dziļā bļodā vienkārši samaisiet visas sastāvdaļas izņemot ogas. Izveidosies bieza masa (biezāka nekā pankūku mīkla), bet ne pietiekami blīva.
2. Vienā rokā iekaisiet nedaudz miltu un veidojiet mīklu liekot pa vidu ogas. Tad saspiediet pīrāga malas un uzreiz lieciet uz karstas pannas un cepiet saulespuķu eļļā.
3. Cepiet pīrādziņu aptuveni 3 minūtes no katras puses. Kad pīrādziņi izcepti uzlieciet tos uz papīra salvetes, lai notecētu liekās taukvielas.
Uz norādīto daudzumu Jūs iegūsiet aptuveni 12 – 14 pīrādziņus. Visgrašīgākie tie būs karsti, tāpēc svarīgi tos turēt siltumnoturīgā traukā, lai tie ilgāk saglabā smaržu un garšu.