To pagatavot ir pavisam vienkārši. Zivtiņa sanāk vienreizēja! Visiem, kam garšo zivis, iesaku pagatavot, vēl vairāk, uzstāju – pagatavojiet!
Sagudajs ir uzkoda no svaigas zivs, īpaši izplatīta Krievijas ziemeļos.
Vajadzēs:
3-4 sīpolus;
3 ēdamkarotes sāls;
1 ēdamkarote cukura;
½ glāze augu eļļas;
½ glāze 9% etiķa;
1 glāze ūdens;
Svaigas dilles;
Malti melnie pipari;
Lauru lapa.
Pagatavošana:
Skumbriju notīrīt un sagriezt.
Kārtot traukā kārtām – kārta skumbrijas, kārta sāls un cukura maisījuma un nedaudz piparu, tad kārta sīpolu gredzenu un diļļu, pielikt lauru lapu. Atkal kārta skumbrijas u.t.t.
Sajauc etiķi, eļļu, vārītu, atdzesētu ūdeni. Pārlej ar šo maisījumu skumbriju. Liek ledusskapī un jau pēc 4 stundām viss ir gatavs. Zivs burtiski kusīs mutē.