Klasiskos čeburekus gatavo no jēra gaļas ar sīpoliem un bezrauga mīklas. Izrādās, ka šos kraukšķīgos pīrādziņus var pagatavot arī ar citu pildījumu.
Nesen atradu jaunu recepti čeburekiem. Mīklu čeburekiem gatavo pēc klasiskās receptes, bet pildījums būs no siera. Kad čebureku cep, siers vidū kūst un garša ir vienreizēja. Ļoti garšīgi ar aso tomātu mērci.
Pastāstīsim, kā ātri un vienkārši pagatavot čeburekus mājās par prieku visai ģimenei.
Sastāvdaļas:
250 ml gāzētā ūdens
1 ēdamkarote augu eļļas
1 ēdamkarote degvīna
700 g miltu
450 g biezpiena
1 ola
Sāls pēc garšas
Kā radušies čebureki
Par to, no kurienes nāk šis garšīgais ēdiens, vēsture klusē. Ir vairākas leģendas par čebureku rašanās tēmu.
Pēc vienas versijas par čeburekiem mums jāpateicas mongoļiem – tatāriem. Senatnē to ciltis meta gaļu sakarsētā vairogā un pēc tam to ietina plācenī.
Pagatavošana:
1. Sakul olu ar gāzēto ūdeni, pēc tam pievieno degvīnu, miltus, eļļu un sāli. Visu labi samaisi.
2. Iejauc elastīgu mīklu. Lai mīkla neliptu pie rokām, iezied tās ar eļļu. Atstāj uz pusstundu mīklu ledusskapī.
3. Sarīvē cieto sieru. Var sajaukt vairāku šķirņu sierus un pievienot zaļumus.
4. Izņem mīklu no ledusskapja un savel to desiņā. Veido nelielas bumbiņas, saplacini tās. Mīklai jābūt plānai, apmēram pus centimetra biezumā.
5. Liec virsū pildījumu.
6. Saspied kopā maliņas. Raugies, lai čebureks nesaplīst. Uzmanīgi saplacini čebureku. Lai maliņas būtu skaisti ovālas, uzlieciet čeburekam virsū šķīvīti un apgrieziet ar nazi.
7. Liec čeburekus cepties pannā sakarsētā eļļā. Liec uzmanīgi, lai neapdedzinātos ar karsto eļļu.
Čebureku pagatavošana mājās neaizņem daudz laika, pat ja mājās nav mīklas jaucamā kombaina.
Sīkāku instrukciju vari redzēt šajā video.