Nekad neaizmirsīšu savu pirmo reizi dzemdību namā. Un arī zvērīgo ēstgribu pēc dzemdībām. Atceros, ka atnāca mana vecmāmiņa un atnesa man vistas buljonu un tik garšīgas pankūkas ar gaļu.
Vēlāk pāris reizes mēģināju pati tādas pagatavot, taču vai nu pildījums sanāca galīgi neveiksmīgs vai pankūka ne tāda, kā jābūt. Nolēmu vairāk neeksperimentēt un iztaujāju vecmāmiņu. Līdz pat šim laikam šī recepte ir viena no manām vismīļākajām.
Šodien padalīsimies ar to.
Sastāvdaļas:
10-15 plānās pankūkas
500 g malta cūkgaļa
2 sīpoli
4 olas
Milti panēšanai
Sāls, pipari pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Jau iepriekš sacep pankūkas. Tās var būt parastās, pienā iejauktās, kā mūsu receptē. Sagatavo arī malto gaļu.
2. Sarīvē vai smalki sagriez sīpolus un pievieno tos maltajai gaļai. Pieber sāli un piparus pēc garšas, visu samaisi.
3. Katru pankūku pārgriez uz pusēm. Uz pusi no pusītes uzliec pildījumu aptuveni centimetra slānī. Pārliec otru pus pankūkas pusi pāri pildījumam. Jāsanāk trīsstūrim.
4. Sakul olas, pievieno sāli un piparus. Apviļā pankūku vispirms miltos, pēc tam sakultajās olās. Apcep pankūkas no abām pusēm līdz tās kļūst zeltainas.
5. Viss, pankūkas ar gaļu ir gatavas. Pasniedz galdā tās karstas ar krējumu. Labu apetīti!
Vēl viens manas vecmāmiņas padoms: lai šīs pankūkas sanāktu labākas, tās jācep nevis mūsdienu pannas ar nepiedegošu virsmu, bet čuguna pannas ar biezu apakšu. Pannā ieber sāli. Labi sakarsē pannu, izber sāli, izslauka pannu ar sausu drānu un tad cep pankūkas.
Neslinko, noteikti pagatavo šīs gardās pankūkas saviem mājiniekiem. Pankūkas sanāk mīkstas un sulīgas. Mans vīrs tās pat sauc par mini čeburekiem.
Ar kādu pildījumu tev garšo pankūkas?