Šodien pastāstīšu, kā izcept akniņas, lai tās nebūtu rūgtenas un cietas. Vēlamo rezultātu var panākt iemarinējot aknas cietē.
Tā es cepu liellopa, cūkas un jēra aknas. Vienmēr sanāk garšīgi un mīksti gabaliņi. Un šādu ēdienu gribas gatavot atkal un atkal. Tikai viena sastāvdaļa kardināli izmaina iecienītā produkta garšu. Mani šī recepte ieinteresēja uzreiz. Domāju, ka jūs arī!
Sastāvdaļas:
Liellopa aknas 500 g
Kartupeļu ciete 1 ēdamkarote
Sāls pēc garšas
Augu eļļa 20 ml
Ola 1 gab.
Sīpoli 1 gab.
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Aknas nomazgājiet, nogrieziet asinsvadus, sagrieziet vidējos gabaliņos. Pieberiet sāli un piparus.
2. Sakuliet olu ar kartupeļu cieti, aplejiet ar to aknas un labi visu samaisiet. Atstājiet uz 40-60 minūtēm.
3. Pannā uzkarsējiet augu eļļu, apcepiet aknu gabaliņus no katras puses pa 2 minūtēm.
4. Atsevišķi apcepiet līdz zeltainumam pusgredzenos sagrieztus sīpolus. Pievienojiet tos aknām, sautējiet aptuveni 10-15 minūtes.
Šādi pagatavotas akniņas vislabāk garšos ar kartupeļu biezputru., vārītiem griķiem vai rīsiem. Esmu pārliecināta, ka tagad jūs akniņas gatavosiet tikai tā! Ir vērts saglabāt recepti!