Lai sanāktu karalisks gardums, gatavot plūmju ievārījumu vajag vakarpusē. Bet, kad to nogaršosi, uzreiz sapratīsi, ka laiks tam nav patērēts veltīgi.
Pat, ja tā ir tava debija konservēšanā, gatavo nevis izmēģinājuma porciju, bet uzreiz vairāk. Ievārījums sanāk maigs un aromātisks. Atgādinās mīkstu marmelādi. Tādu nebūs kauns pat karalim pasniegt!
Ja tev patīk nestandarta risinājumi, šī recepte ir priekš tevis! Kanēļa aromāts, plūmes un rieksti. Skan jauki, vai ne? Plūmju ievārījums ar riekstiem bagātinās jebkuru desertu, noderēs konditorejā un sildīs tevi aukstajās ziemas dienās.
Ievārījumam derēs cietās tumšo šķirņu plūmes. Pārgatavojušās ogas pārvērtīsies putrā un sanāks džems. Riekstiem jābūt svaigiem. Pārliecinies, lai starp tiem nebūtu bojāti vai rūgti rieksti.
Sastāvdaļas:
1 kg plūmju
4 glāzes cukura
1 glāze valriekstu
2 kanēļa standziņas vai 0,5 tējkarotes malta kanēļa
2 ēdamkarotes konjaka.
Pagatavošana:
1. Nomazgātas plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Uzber ogām pusi no cukura daudzuma un atstāj uz 3 stundām.
2. Kad parādās sula no ogām, pieber atlikušo cukuru, kanēļa standziņas un liec katliņu uz uguns, uzvāri un izslēdz plīti.
3. Atstāj uz 8 stundām vai vēl labāk uz nakti. Plūmes piesātināsies ar cukura sīrupu un kanēli un labi turēs formu.
4. No rīta liec katlu ar plūmēm uz lēnas uguns. Kamēr tās uzvārās, sagatavo riekstus.
5. Viegli apcep riekstus uz sausas pannas, ietin sausā dvielī un paberzē tos, lai sadrupinās.
6. Vārošajā ievārījumā ieber riekstus, pielej konjaku un vāri 20 minūtes. Neaizmirsti noņemt putas.
7. Izņem kanēļa standziņas, salej ievārījumu sterilizētās burciņās un uzreiz aizskrūvē burkas. Apgriez burciņas otrādi un sasedz ar segu uz 24 stundām.