Sieviete, nonākot vecmāmiņas godā, automātiski tiek ieskaitīta brīnumcilvēku kārtā. Viņai pa spēkam visneiespējamākās lietas. Piemēram, no rīta pabarot mazbērnus ar sātīgu un vērtīgu ēdienu. Putra brokastīs manai vecmāmiņai sanāca vienreizēji – doma vien, ka varētu atteikties vai neizēst tukšu šķīvi, šķita neiespējama.
Daudzgadīga pieredze, daudz recepšu un bagāta fantāzija radīja iespaidu, ka putru variācijas vecmāmiņai ir neizsmeļamas. Tagad arī es cenšos gatavot līdzīgus ēdienus saviem bērniem. Dalos ar mīļākajām receptēm!
Vērtīgas putras brokastīm
Auzu pārslu putra brokastīm: ar ābolu pīrāga garšu
Pati par sevi auzu pārslu biezputra daudziem šķiet ne pārāk garšīga. Pamēģiniet variantu ar pievienotiem āboliem un garšvielām – garlaicīgā putra pārtaps par kārumu ar ābolu pīrāga garšu. Neizmantoju ātri vārāmās auzu pārslas.
Kā pagatavot
Vārošā ūdenī ieber auzu pārslas (proporcijas norādītas uz paciņas). Vāri līdz pusgatavībai. Pēc tam ielej pienu, pievieno pēc garšas cukuru, šķipsniņu sāls un vaniļas cukura, saujiņu rozīņu un ābolu gabaliņus. Vāri līdz gatavībai.
Kā pasniegt
Katrā šķīvī ieliec gabaliņu sviesta. Dekorē putru ar ābolu gabaliņiem, pārkaisi ar kanēli.
Rīsu putra brokastīm: gaisīga un ar ievārījumu
Maigas konsistences un garšu kontrasta mīļotājiem. Neviens pat iedomāties nevarēs, ka zem garda deserta maskas slēpjas sātīgs un vērtīgs ēdiens. Izmantoju apaļos rīsus: tie labi izvārās.
Kā pagatavot
Izvāri rīsus ūdenī, pievienojot šķipsniņu sāls. Pēc tam pielej tikpat daudz karsta piena, cik bija ūdens. Pievieno arī nedaudz vaniļas cukura un karoti sviesta. Uzvāri putru, izslēdz uguni un atstāj putru uz 15 minūtēm, nenoņemot katliņam vāku.
Kā pasniegt
Nedaudz uzputo putru ar blenderi, liec šķīvjos. Pievieno ievārījumu pēc garšas. Ja vēlies, vari uzbērt arī sasmalcinātus riekstus.
Un tas vēl nav viss. Ir vēl viena recepte, kura visa ģimene iemīlēs.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!