Brīnišķīga zupa, kas būs asa, bet nekaitēs figūrai.
Sastāvdaļas:
- vistas fileja, samalta vai sablenderēta;
- 1 liels sīpols;
- 3 burkāni;
- sauja saldētu zaļo zirnīšu;
- 3 kartupeļi vai izvārītas grūbas;
- 1 ķiploka daiviņa;
- asā čili mērce;
- sāls, pipari.
Gatavošana:
Sīki sagriež sīpolu. Samalto gaļu sajauc ar vienu ēdamkaroti sīpola, sāli, pipariem. Kārtīgi samīca, tad ar slapjām rokām saveļ mazas frikadeles. Burkānus sagriež ļoti sīki. Kartupeļus nomizo, sagriež sīkos kubiņos.
Katlā ielej vienu tējkaroti eļļas, ieber sīpolus, nedaudz apcep uz mazas uguns, kamēr kļūst caurspīdīgi. Pieliek burkānus, apmaisa, sautē pāris minūtes, pielej karstu ūdeni. Kad viss sāks vārīties lēni ūdeni iegremdē frikadeles, pēc pāris minūtēm arī kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi (maksimums 10 minūtes). Piepilina čilī mērci, iespiež ar ķiploku spiedi ķiploku.