Es šo recepti saņēmu mantojumā no mammas. Atceros, kā viņa gatavoja mums šo saldo desertu aukstajos ziemas vakaros. Mēs ar māsu sēdējām pie galda un vērojām, kā mamma iejauc mīklu, kā tā ceļas, apsegta ar dvieli, kā eļļā šņāc garšīgie žagariņi. Cik gan gardi tie bija ar pienu.
Tagad gatavoju tos savām meitenēm.
SASTĀVDAĻAS:
400ml kefīra
1ola
2 ēdamk. augu eļļas
2 – 4 ēdamk. cukura
pustējk. sāls
pustējk. medus
500 gr.milti
vaniļas cukurs – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Sajaucam visas sastāvdaļas. Mīklai jābūt mīkstai, bet nav jālīp pie rokām.
Apsedzam ar dvieli un atstājam uz 20 minūtēm.
Sadalām mīklu uz pusēm. Izrullējam. Izgriežam taisnstūrus, tā, lai to platums nebūtu vairāk kā 2cm. Centrā iegriežam caurumu un savirpinām žagariņu.
Cepam eļļā līdz žagariņi kļūst zeltaini!
Lai labi garšo!
Avots: edamkopa.lv