Sastāvdaļas:
5 olas
150g cukurs
500ml mascarpone
30 pirkstiņi (3 kārtām)
250ml stipra kafija
1 tējkarote čilli pulvera ( ja grib alkoholisku, tad 1 ēdamkarote rums)
100g melnā šokolāde (vismaz 70%)
Pagatavošana:
1.Kafiju uzvāra un atdzesē
2.Sarīvē šokolādi
3.Atdala olu dzeltenumu no baltuma
4.Dzeltenumu ar cukuru saputo gaišās putās, iecilā mascarponi
5.Baltumus ar šķipsniņu sāls puto stingrās putās (tā, ka apgāžot bļodu otrādi, baltums nekrīt laukā)
6.Pirms tam nomazgā putotāju, savādāk nekulsies!
7. Putas iecilā siera masā (Iecilā! bez maisīšanas)
8. Kafijā iemaisa čillī pulveri
9.Dāmu pirkstiņus iemērc ātri kafijā un kārto traukā, pa virsu klājot siera masu.
10. Pašās beigās pārber sarīvēto šokolādi.
11. Mums sanāca 3 kārtas, bet tas atkarīgs no trauka lieluma. Liek ledusskapī vismaz uz 4h, vislabāk diennakti, lai kārtīgi sasūcas.