Sastāvdaļas:
500 g biezpiens;
4 olas;
4 ēdamkarotes miltu;
3 ēdamkarotes cukura (vai pēc garšas);
Šķipsniņa vanilīna;
2 āboli;
Kanēlis.
Pagatavošana:
Sajauciet biezpienu ar cukuru, pievienojiet vanilīnu vai dažas piles vaniļas esences. Sakuliet olas, pakāpeniski pievienojot biezpienu un miltus. Kuliet, līdz masa kļūst viendabīga.
Vienu ābolu sagrieziet kubiņos un apbārstiet ar kanēli. Lieciet tos cepamajā formā. Pāri pārlejiet biezpiena masu. Otru ābolu sagrieziet plānās šķēlītēs. Kārtojiet tās pāri biezpiena masai un pārkaisiet pāri kanēli. Sacepumam jācepas cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni pusstundu.
Gatavu biezpiena – ābolu sacepumu vislabāk gatavot vakarā un ļaut tam nakti nostāvēties. Brokastīs pasniedzot, pārlejiet tam pāri ievārījumu vai kausētu šokolādi.
Lai labi garšo!