Garda, viegli pagatavojama un maiga kūka, bez miltiem. Ķirbja garša nav ļoti izteikta, tādēļ var būt kā lielisks pirmais mēģinājums ķirbja kūku gatavošanā.
Sastāvdaļas:
• 300g ķirbis
• 300g biezpiens
• 0,5gl cukurs
• 2ēd. karotes krējums
• 100g sviesta
• 3 olas
• 200ml piens
• 5ēd. karotes mannā
Recepte:
Ķirbi nomizot un iztīrīt, izvārīt. Kā būs gatavs, sablenderēt. Pienu uzsildīt, bet neļaut vārīties, to uzliet virsū mannā. Tā atstāt apmēram 20 minūtes, lai mannā ievelkas.
Kad mannā ir uzbriedusi, pievienot olas un cukuru, saputot ar mikseri. Pievienot krējumu un sanākušo ķirbja biezeni, turpināt maisīt.
Pievienot iepriekš izkausētu sviestu un biezpienu, saputot. Cepamā formā ieliet masu un cept 30-40 minūtes pie 180 °C
Ja masa ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl biezpienu vai miltus.
Ja ir vēlme, var samazināt sviesta un cukura daudzumu, pievienot kanēli, vaniļas cukuru vai ingveru.
Sagaidīt, kad kūka pilnībā atdziest, sagriezt gabalos. Var pasniegt ar medu vai svaigām ogām.