Lai kā arī cenšamies, taču katra ēdiena gatavošana ir saistīta ar tauku sprakšķēšanu. No tiem nekur nevar glābties. Netīra kļūst gan plīts virsma, gan cepeškrāsns.
Neglābj arī tas, ka traukam, kurā vārās vai cepas ēdiens, uzlikts vāks. Ja uzreiz taukus nenotīra, ar laiku tie kļūst brūni un pielīp pie trauka virsmas. Īpaši labi tie pamanāmi uz cepeškrāsns stikla, tas kļūst blāvs, traipains un tas uzreiz krīt acīs.
Ja stiklu regulāri tīra, tad no iestāvējušiem tauku traipiem var izvairīties.
Mūsdienu cepeškrāsnis ir ērtas, stiklu var viegli izņemt no durtiņām un tad to var nomazgāt gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Sadzīves līdzekļi cepeškrāsnīm ir stipri, jāstrādā ar tiem, uzvelkot cimdus, jo līdzekļi satur sārmus vai skābes.
Arī tautas līdzekļi labi tiek galā ar taukiem.
Man ir saudzējošs, bet iedarbīgs pārbaudīts līdzeklis, kuru arī lietoju. Virsmas pēc tīrīšanas izskatās kā jaunas, ir spožas kā tikko nopirktas.
Lai to pagatavotu ir nepieciešamas divas lietas – pārtikas soda un trauku mazgājamais līdzeklis, var izmantot arī šķidrās ziepes. Soda nomazgā visu.
Kā pagatavot:
Ņem 2 ēdamkarotes sodas, pievieno nedaudz trauku mazgājamā līdzekļa, atšķaida visu ar karstu ūdeni, lai izveidojas putriņa. Visu jaucot, soda nedaudz čūkst.
Uzziež putriņu uz stikla un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai tauki sāk šķīst.
Pēc tam ar sausu drānu noslauka sakaltušo līdzekli. Sodas krikumiņi kā skrubis notīrīs taukus. Pie viena var nomazgāt visu plīti un tvaiku nosūcēju. Ar šādu līdzekļa daudzumu pilnīgi pietiks.
Ja piedegušie tauki līdz galam nenotīrās, var patīrīt ar metālisku sūklīti, manas plīts stikls nesaskrāpējās.
Izņemto stiklu noskaloju zem krāna.
Pēc tam visu noslauku ar tīru drānu, lai virsmas ir spožas.
Starpība ir acīmredzama, plīts kļuvusi daudz tīrāka!
Lai jums veicas!