manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Mans jaunais veids, kā gardi 15 minūšu laikā izrotāt jebkuru desertu. Visi ir starā un mīl manus desertus (Foto)

Paskatīties uz torti un ieraudzīt savu atspulgu tā ir konditorejas mākslas augstākā pilotāža. Grūti nenovērtēt glazūras nozīmi, īpaši tad, ja tā desertu pārvērš par pilnību. Tas var likties neticami, bet nav nekā vienkāršāka par šāda veida tortes dekoru.

Jā, jā, pat zīmējumus uz spoguļglazūras. To var panākt ar to pašu paņēmienu, ar pārliešanu ar saldo maisījumu. Pārējo izdarīs gravitācija un pareizās proporcijas. Esam pārliecināti, ka glazūrai jābūt ne tikai skaistai, bet arī dievišķīgi garšīgai, katram gadījumam atšķirīgai. Lūk, ideālas glazūras receptes!

Lai pagatavotu viendabīgu pārklājumu jūsu desertiem vairumā gadījumu glikozes sīrups (invertais) ir vienkārši nepieciešams. Nebaidieties nosaukuma! Tas ir tikai cukurs ar ūdeni, sodu un citronskābi.

Samaisiet 300 gramus cukura ar 130 ml ūdens, lieciet uz uguns. Kad cukurs izšķīdis un maisījums uzvārījies, pievienojiet 1,7 gramus citronskābes un vāriet uz lēnas uguns pusstundu. Pēc tam pieberiet šķipsniņu, pietiek ar 1 gramu, atstājiet atdzist vai izmantojiet uzreiz. Tāds sīrups ilgi uzglabājas, nesacukurojas un ir neaizstājams prjaņiku mīklas pagatavošanā. Vai glazūrām!

Kakao glazūra

Vajadzēs:

160 g cukura

115 ml salda krējuma

50 g kakao pulvera

25 ml ūdens

6 g želatīna.

Lieciet želatīnu ūdenī, lai uzbriest. Pa to laiku saldo krējumu ar cukuru uzvāriet. Pievienojiet želatīnu, krāsvielu (ja vēlaties) un sablendējiet. Atstājiet uz nakti ledusskapī un pirms izmantošanas uzsildiet.

Šokolādes glazūra

Vajadzēs:

265 g šokolādes (pēc izvēles)

175 ml saldā krējuma

40 ml ūdens

30 ml glikozes sīrupa

25 ml augu eļļas

6 g želatīna

Uzbriediniet želatīnu, ūdeni ar sīrupu un saldo krējumu uzvāriet. Pievienojiet izkausētu šokolādi, želatīnu, eļļu un sablendējiet. Viss gatavs!

Ogu – šokolādes glazūra

Vajadzēs:

329 g baltās šokolādes

100 ogu biezeņa

70 ml piena

45 ml saldā krējuma

25 g cukura

7 g želatīna

Uzbriediniet želatīnu. Visas pārējās sastāvdaļas sajauciet un uzvāriet katliņā. Pēc tam visu sakuliet kopā ar želatīnu.

Karameļu glazūra

Vajadzēs:

200 g cukura

140 ml saldā krējuma

140 ml ūdens

14 g kukurūzas cietes

7 g želatīna.

170 gramus cukura izkausējiet sausā traukā. Citā traukā uzvāriet saldo krējumu kopā ar ūdeni, tad pievienojiet sagatavoto karameli. Atlikušos 30 gramus cukura pievienojiet tūlīt pēc tam, sajaucot kopā ar kukurūzas cieti, uzvāriet glazūru un pavāriet vienu minūti. Pievienojiet uzbriedinātu želatīnu un visu labi samaisiet.

Saldā krējuma glazūra

Vajadzēs:

260 g cukura

180 ml saldā krējuma

70 ml ūdens

20 g želatīna

Pārtikas krāsvielu

Uzbriediniet želatīnu, cukuru izšķīdiniet ūdenī. Uzvāriet šķīdumu un pielejiet karstu saldo krējumu, visu laiku maisot. Pievienojiet želatīnu, pārtikas krāsvielu un visu sablendējiet.

Šokolādes glazūra bez sīrupa

Vajadzēs:

800 g cukura

300 ml ūdens

160 g kakao pulvera

170 ml saldā krējuma

100 g melnās šokolādes

27 g želatīna

Sajauciet ūdeni, kakao, saldo krējumu, uzvāriet un tad pievienojiet želatīnu. Karstajā maisījumā lieciet šokolādi, sablendējiet maisījumu.

Glazūra ar kondensēto pienu

Vajadzēs:

150 g cukura

150 ml glikozes sīrupa

150 g baltās šokolādes

100 ml kondensētā piena

75 ml ūdens

12 g želatīna

Pārtikas krāsvielu pēc vēlēšanās

Uzbriediniet želatīnu. Pa to laiku uzvāriet cukuru ar sīrupu un īdeni, pievienojiet krāsvielu, šokolādi un kondensēto pienu. Pēdējo pievienojiet želatīnu un sakuliet maisījumu. Lieciet glazūru ērtā trauciņā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un atstājiet uz nakti  ledusskapī.

Glikozes sīrups vajadzīgs, lai glazūra nesacukurotos. Tāpat jāatceras, ka darba temperatūra glazūrai ir robežās no 28 līdz 35 grādiem, bet tas nozīmē, ka to nāksies atdzesēt pēc pagatavošanas, vai arī sasildīt  pirms lietošanas (gadījumos, ja vispirms tā būs jāliek ledusskapī atdzesēt).

Izvēlējāmies vienkāršas glazūru receptes, bet tās nevar saukt par garlaicīgām. Viens pats ogu biezenis ir ko vērts! Tortes dekorēšana ir sarežģīta lieta, bet glazūra var ievērojami atvieglot šo darbu. Reizēm pietiek izmantot tikai dažus pārtikas krāsvielu veidus, lai liktu viesiem noticēt brīnumam. Kura no receptēm jums patika vislabāk?

Mans jaunais veids, kā gardi 15 minūšu laikā izrotāt jebkuru desertu. Visi ir starā un mīl manus desertus (Foto) was last modified: janvāris 28th, 2021 by administrator
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Izdomāju jaunu veidu, kā pagatavot gardu un mīkstu maizi 5 minūtēs. Visa ģimene prasa vēl
Nākamais raksts
“Paklau, meitenes, man jums jāpastāsta mans šodienas piedzīvojums.” Šo nevar noskatīties nesmejoties (Video)

Citi lasīja

Paziņa atklāja, kāpēc nevajag liet tējkannā etiķi...

23/12/2020

Ja spiež, berž vai slikti ož: 10...

22/05/2018

63 gadus vecā modele Jasmīna Rossi atklāj...

14/10/2019

Aknu dēļ daudzi nevar atbrīvoties no liekā...

04/04/2018

Sāls lietošana uzturā

29/01/2017

Kā apgriezt dracēnu, lai tā augtu taisna...

20/04/2021

Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi....

10/05/2022

Man atklāja, kāpēc nevajag skūpstīt bērnu uz...

19/12/2020

Kāpēc daži dārznieki izmanto tualetes papīra kartona...

08/04/2019

Kā kopt pelargoniju mājas apstākļos. Tagad dzīvoklis...

13/10/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kāpēc ir nepieciešams kaltēt jasmīnu ziedus

Jaunākais

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top