Gardi pīrāgi ir tikpat iecienīti kā picas, jo šo ēdienu pildījumos var likt gandrīz vienādas sastāvdaļas – tmātus, šķiņķi, sīpolus, sieru un dažādas garšvielas. Pīrāga pagatavošanai vajadzēs pavisam maz laika, jo visērtāk būs nevis pašai gatavot mīklu, bet nopirkt jau gatavu.
Sastāvdaļas:
- saldēta mīkla;
- cieti žāvēta desa vai jebkura desa pēc izvēles;
- tomāti;
- sīpoli vai puravi;
- sinepes;
- cietais siers;
- garšvielas pēc patikas;
- augu eļļa.
Pagatavošana
Mīklu atkausē istabas temperatūrā un ieklāj cepešpannā vai speciālā traukā. Ja lietojiet silikona formu, tad iepriekš trauku nevajag ieļļot. Pannā apcepiet sīpolus vai puravus un desu vai šķiņķi, kas sagriezts sloksnēs. Mīklu nedaudz apziež ar sinepēm (var arī ar tomātu mērci). Tad uz mīklas liek apceptos sīpolus un šķiņķi, virsū kārto tomātu šķēles un apkaisa tās ar garšvielām un cieto sieru. Pīrāgu liek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram uz 20 minūtēm.