Divos slāņos un divās krāsās veidots biezpiena sacepums būs ne vien vizuāli, bet arī garšās pievilcīgāks par tradicionālajiem biezpiena sacepumiem.
Šoreiz krāsainajai kārtai izmantojām saldētas mellenes, bet varat tam izmantot arī melleņu vai citu spilgtas krāsas ogu ievārījumu.
Pirmajai kārtai vajadzēs 750 gramus biezpiena (šoreiz 5%), 4 karotes cukura, 2 olas, 4 karotes mannā un šķipsniņu vanilīna, bet otru kārtu gatavosim no 500 gramiem krējuma (šoreiz 25 %), 2 olām, 2 karotēm cukura, 3 karotēm saldētu melleņu un šķipsniņas vanilīna.
Ja biezpiens ir graudaināks, sablendējam to viendabīgāku, pievienojam olas, cukuru, vanilīnu, mannā, visu kārtīgi, ar slotiņu, samaisām, pārliekam atbilstoša lieluma cepamformā un 170 grādos cepam aptuveni 25 minūtes.
Otrajai kārtai kārtīgi samaisām krējumu ar olām, cukuru un vanilīnu. Saldētās mellenes atlaidinām, sablendējam vai citādi saberžam biezenī, izberžam caur sietiņu, pievienojam krējuma masai un vēlreiz visu kārtīgi samaisām.
Kad biezpiena masa izcepusies, uzlejam virs tās krējuma masu, liekam formu atpakaļ krāsnī uz vēl 10-15 minūtēm jeb, kamēr virsējās kārtas maliņas saķēŗušās un viducis viegli vibrē.
Atdzesējam siltu vai ledusskapī un pasniedzam galdā.