Es vienmēr cenšos gatavot kārtīgas brokastis. Zinu taču, ka pirmā ēdienreize ir produktīvas dienas pamats. Omlete ar sieru un tomātiem, tortilja ar pildījumu vai vārītas olas ar salātiem ir manu brokastu varianti.
Taču nosēdēt līdz pusdienas laikam vienalga ir pagrūti: dažas stundas pēc brokastīm jau atkal gribas ēst, tāpēc nākas ķerties klāt citām uzkodām. Draudzene ieteica man dzert kafiju ar sviestu. Sākumā nesapratu…
Laikam jau esat dzirdējuši par gardēžu paradumiem, kuri var šķist dīvaini. Piemēram, dzert kafiju un uzkost šķēlīti citrona.
To ne katrs var. Bet tas skaitās ne tikai garšīgs, bet arī atsvaidzinošs dzēriens. Arī sviesta pievienošana kafijai sākumā man šķita ne pārāk pievilcīga ideja, taču nolēmu pagaršot un priecājos! Tagad šādu dzērienu dzeru regulāri.
Kāpēc vārīt kafiju ar sviestu: garša un labums
Ir vairāki iemesli, kāpēc vajag vārīt kafiju ar sviestu. Vispirms pastāstīšu par garšu. Dzēriens kļūst mīkstāks. Ja jums labāk patīk uzmundrinoša kafija no rīta, bet jums nepatīk pārāk stipra, rūgta, reizēm pat skāba šī dzēriena garša, noteikti pamēģiniet tajā nedaudz sviesta.
Svarīgi pieminēt, ka sviesta dēļ kafija kļūst barojošāka. Līdz ar to vēders tik ātri nedos signālus, ka atkal ir tukšs. Kafija ar sviestu mazina izsalkuma sajūtu uz vairākām stundām!
Vajag tikai vienu reizi pagatavot kafiju pēc tāda veida. Ja nepatiks, tad viss kārtībā – vismaz būs skaidrs.