manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Ēģiptes torte: šo recepti gribēs uzzināt visi viesi!

Autors: Oga 21/09/2018

Sastāvdaļas plāceņiem

  • 3 olu baltumi;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • Pusēdamkarote miltu;
  • 50 g malti rieksti.

Šīs sastāvdaļas ir vienam plācenim. Kopā būs vajadzīgi 3 plāceņi.

Sastāvdaļas krēmam

  • 10 olu dzeltenumi;
  • 10 ēdamkarotes cukura;
  • 5 ēdamkarotes miltu;
  • 2 paciņas vaniļas cukura;
  • 350 ml piena;
  • 170 g sviesta.

Kraukšķīgajam krēmam

  • 350 ml saldā krējuma;
  • 200 g cukura;
  • 120 g sgarieztu lazdu riekstu vai valriekstu.

Pagatvošana

Krēms: olas dzeltenumus sajauc ar cukuru miltiem, vaniļas cukuru un pienu. Nepārtraukti maisot liek uz lēnas uguns un vāra līdz tas gadndrīz uzvārās. Pēc noņemšanas no uguns maisa vēl kādas 2 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos sviestu, ieliek krēmā un mikseri sakuļ viendabīgā masā.

Tad cep plāceņus. Olu baltumus sakuļ stingrāz putās, pieliek cukuru un kuļ līdz putas izskatās glancētas. Pievieno miltus un riekstus, rūpīgi samaisa līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu lej uz cepešapannas, kas apziesta ar sviestu vai noklāta ar cepamo papīru. Cep uz 170 grādiem 20 minūtes.

Kraukšķīgais krēms: Katliņā izkausē cukuru līdz tas karamelizējas un uzreiz izlej uz cepamā papīra. Cukurs sastingst ļoti ātri. Pārklāj to ar vēl vienu papīru un ar mīklas rulli sasit cukuru sīkās drumslās. Saputo saldo krējumu un sajauc ar karamelizēto cukuru un sagrieztiem riekstiem.

Uz katra plāceņa izklāj trešdaļu no krēma. Pa virsu krēmam klāj kraukšķīgo slāni. Tā atkārto vēl divas reizes: plācenis, krēms, kraukšķīgais slānis.

Tortes malas apsiež ar kraukšķīgo krēmu un dekorē ar riekstiem.

Labu apetīti!

Ēģiptes torte: šo recepti gribēs uzzināt visi viesi! was last modified: 21 septembris, 2018 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Šausmas: Rīgā vīrietis nodur grūtnieci, lai nenāktos par bērnu maksāt uzturlīdzekļus
Nākamais raksts
Kā pārliecināt bērnu klausīt bez asarām un kaprīzēm: septiņi padomi

Citi lasīja

Ātrs un garšīgs ķiršu pīrāgs

16/07/2017

Mājās gatavots saldējums!

21/08/2017

“Selga” cepumu torte – viena no manām...

11/12/2017

Kāpēc pieredzējušas saimnieces iecienījušas tieši franču mīklu....

02/11/2020

Vienkārši un ātri sāļie siera cepumi

10/04/2019

Kaprēze ar mocarellu un pesto. Recepte, kas...

09/05/2019

Braunijs ar biezpienu un ķiršiem

14/11/2017

Vafeļu tūtiņas

19/11/2017

Fantastisks biezpiena krēms tortēm – nereāli garšīgs!...

03/11/2018

Karameļu krēms – ideāls pildījums jebkurai tortei...

17/12/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Pieredzējis dārznieks atklāj, kā un kad stādīt sīpolus ziemai, lai raža būtu lielāka nekā kaimiņiem

  • Ebrejiem ir savas zodiaka zīmes! Atklāj ko jaunu par sevi!

  • Bērnības garša! Bezgala garšīgi žagariņi no kefīra mīklas

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top