manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Esmu pārliecināta, ka makaronus tu vāri nepareizi. Man iemācīja jaunu veidu

Autors: Edgars Bērziņš 07/11/2021

Mūsdienās makaroni ir parasts ēdiens. Un, lai itāļi gatavo savu pastu karbonaru, bet mēs vārām makaronus un ēdam tos ar sieru un kotletēm. Varētu domāt, kas gan tur sarežģīts – uzvārīt makaronus? Bet arī pat šādā vienkāršā lietā ir savi knifiņi. Mēs sameklējām itāļu pavāru ieteikumus, kā vārīt makaronus katliņā. Ar rezultātu dalāmies.

Kā vārīt makaronus: bieži sastopamās kļūdas

Makaronu kvalitāte

Pirmais un svarīgākais, kam jāpievērš uzmanība, ir makaronu kvalitāte. Jā, garšīga ēdiena sākums ir veikalā, izvēloties produktus. Cenas ir dažādas: daži makaroni ir dārgi, bet ir arī lētāki varianti.

Cenas lielums ir atkarīgs no daudziem faktoriem. Piemēram, no iekārtām, ar kurām gatavo makaronus. Piemēram, bronzas rūpnieciskais ekstrūderis ir labāks par teflona. Un lai arī žāvēšanas process pirmajā agregātā notiek lēnāk, produkta kvalitāte rezultātā būs labāks.

Makaroni sanāk poraināki un tādi labāk piesūcināsies ar mērcēm, kuras tiem pievienosi. Protams, makaronu, kas gatavoti ar bronzas ekstrūderi būs dārgāki.

Makaronu lielums

Otra svarīga detaļa, kurai itāļu pavāri iesaka pievērst uzmanību, ir makaronu lielums. No tā atkarīgs, kā jāpagatavo mājas pasta. Lielos makaronus pieņemts pasniegt ar šķidru piedevu. Mazie makaroni jāpasniedz ar gaļas mērci un dārzeņiem.

Proporcijas

Un tā, sastāvdaļas izvēlētas, tagad pāriesim pie galvenā: kā vārīt makaronus katlā. Itāļu šefi visi, kā viens, māca, ka vajag ievērot pareizas proporcijas!

Lai izvārītu  kilogramu makaronu vajadzīgs katls ar desmit litriem ūdens. Ja ūdens būs nepietiekami, makaroni nepaspēs izvārīties un būs cieti. Tāpat mazā ūdenī vārītos makaronos būs  daudz cietes, tāpēc makaroni būs rūgteni.

Mazgāt makaronus vai nemazgāt?

Te nu itāļu šefu domas nedalās: makaronus mazgāt nevajag. Lai apstādinātu vārīšanos, katlā var ieliet aukstu ūdeni. Vai arī noliet ūdeni un pievienot makaroniem sviestu, lai tie nesaliptu. Bet, ja rīkojas pret likumiem, un mazgā makaronus pēc vārīšanas, kā paradušas daudzas saimnieces, tad noskalojas ciete. Bet tieši no tās ir atkarīgs, kā makaroni sajauksies ar mērci.

Vārīšanas laiks

Mēs jau noskaidrojām, kā jāvāra makaroni. Bet tagad parunāsim par to, cik ilgi tie jāvāra. Parasti vārīšanas laiks norādīts uz iepakojuma. Ievērojiet šo norādi. Bet ir viens triks. Pirms pievienojat makaroniem mērci, brītiņu nogaidiet. Tad makaroni nedaudz apžūs.

Pievienojam sāli

Makaroniem noteikti jāpievieno sāls, bet kurā brīdī to labāk  darīt? Par to vēl šodien notiek diskusijas. Vieni saka, ja sāli pieber pirms ūdens uzvārīšanas, tad vārīšanās temperatūra būs augstāka un makaroni izvārīsies ātrāk. Citi saka: ja sāli piebērs tad, kad ūdens jau vārās, tad tiks ietaupīta enerģija. Skaidrs ir viens – nesāli jau ūdenī iebērtus makaronus, jo tādējādi tiks pazemināta vārīšanās temperatūra.

Katls

Vēl viena kļūda, ko pieļauj nepieredzējušas saimnieces, vārot makaronus, ir nepareiza katla izvēle. Lai izvārītu spageti, katlam jābūt šauram un pēc formas jāatgādina pīli (garenu sautējamo katliņu). Tāpat nav jāliek katlam vāks, kad makaroni ielikti katlā.

Lai labi garšo!

Esmu pārliecināta, ka makaronus tu vāri nepareizi. Man iemācīja jaunu veidu was last modified: 7 novembris, 2021 by Edgars Bērziņš
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Man jau ir 50, bet tikai tagad sapratu, ka gatavoju kartupeļu biezeni nepareizi. Uzzināju jaunu veidu
Nākamais raksts
Omīte atklāja, kāpēc padomju sievietes zem kleitas vilka kombinē

Citi lasīja

Ilgu laiku pavadījāt sēdus stāvoklī? Veiciet šīs...

27/02/2018

Kā pagatavot mājas apstākļos dezinfekcijas līdzekli: 3...

21/03/2020

Kā var viegli izaudzēt vijolīti no lapas

19/07/2021

ĒD un TIEVĒ: 2. daļa!

15/05/2017

LOR speciālistu padomi: kāpēc ausis nedrīkst tīrīt...

04/06/2017

Es vairs nepērku gaisa atsvaidzinātājus. Vienmēr gatavoju...

08/12/2020

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un...

24/12/2022

Superefektīvais treniņš plakanam vēderam! 5 minūtes dienā...

30/06/2018

Iepērcies lietoto apģērbu veikalos? Lūk, ko par...

24/11/2017

Ko darīt, lai kājas stiprā salā nesaltu....

24/02/2021

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Pieredzējis dārznieks atklāj, kā un kad stādīt sīpolus ziemai, lai raža būtu lielāka nekā kaimiņiem

  • Ebrejiem ir savas zodiaka zīmes! Atklāj ko jaunu par sevi!

  • Moderni plānu, vidēja garuma matu griezumi dažāda vecuma sievietēm (Foto)

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top