Sastāvdaļas:
1 glāze piena
2,5-3 glāzes kviešu miltu
50 g svaiga rauga (var arī sauso 1 paciņu)
150g sviesta vai margarīna
3-4 ēdamkarotes augu eļļas
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cukura
Uzsildītā pienā izšķīdina sāli, cukuru un raugu. Pievieno izkausēto taukvielu. Ber klāt miltus (sijājot caur sietiņu), vispirms jauc ar karoti, tad mīca ar rokām, pa daļām lejot klāt augu eļļu. Pareizās proporcijās iejaukta mīkla nelīp pie rokām (dažreiz milti nav briedīgi, tāpēc jāber vairāk un jāliek lieka karote eļļas). Sagatavoto mīklu NERAUDZĒ, BET IELIEK UZ 30 MIN LEDUSSKAPĪ VAI VĒSUMĀ. Pēc tam var cept.
No mīklas paņem tenisa bumbas lieluma gabalu un izveltnē apli, apli sagriež 4 daļās, katru no tām sīkāk, izveidojas spici trīsstūrīši – viens gals spics, 2 paplatināti. Uz platākā gala liek pildījumu – SĪKOS GABALIŅOS SAGRIEZTU SPEĶI VAI CAURAUGUŠU ŽĀVĒTU GAĻIŅU KOPĀ AR SASMALCINĀTU SĪPOLU UN MELNAJIEM PIPARIEM PĒC GARŠAS. Maliņas aizloka, piespiež un piepildīto daļu ripina uz priekšu ).
Gatavos pīrādziņus liek uz plāts, pārsmērē ar sakultu olu un ja vēlas škipsniņu ķimeņu, cep 210-230 grādos (lai ko teiktu jauno plīšu pamācības) un cep dzeltenbrūnus.
Avots: https://www.facebook.com/Receptum/