Pieredzējušas saimnieces, ejot garām mazsālīta laša vitrīnām, pat neapstājas. Viņas zina, kā garšīgi sālīt zivis mājas apstākļos. Tas attiecas ne tikai uz lasi, bet arī uz skumbriju un siļķi.
Sālīt mājas apstākļos ir laba izvēle. Pirmkārt jau, nav jāpārmaksā veikalā. Otrkārt, jūs zināt no kā sastāv marināde, tāpēc varat būt pārliecināti par produktu. Un tas ir ļoti svarīgi!
5 idejas, kā garšīgi sālīt zivis
Mazsālīts lasis
Vajadzēs:
1 svaigu lasi
500 g diļļu
1 ēdamkaroti sāls
1 ēdamkaroti cukura
2 ēdamkarotes kungu dzērienu (stipro)
Gatavošana:
1. Nomazgāt un labi nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Atdalīt filejas. Izņemt asakas.
2. Filejas daļu vajag ierīvēt ar kungu dzērienu (stipro).
3. Sasmalcināt dilles. Pievienot tām sāli un cukuru. Gatavo masu liek virsū vienai filejai. Tai pārklāt pāri otru. Stingri piespiest.
4. Ietīt zivi pārtikas plēvē, likt konteinerā un atstāt istabas temperatūrā uz divām stundām. Pēc tam likt ledusskapī uz divām diennaktīm.
Kvasā marinēta skumbrija
Vajadzēs:
1 kg svaigas skumbrijas
3 ēdamkarotes citronu sulas
1 buntīti piparmētras
1 buntīti pētersīļu
2 lauru lapas
2 daiviņas ķiploka
500 ml kvasa
16 piparu graudiņus
4 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Notīrīt skumbrijas, kārtīgi nomazgāt. Likt cepamajā pannā. Pievienot sāli, piparus un lauru lapas.
2. Pieliet citronu sulu un kvasu. Likt līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
3. Nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Siltu skumbriju sadalīt filejās.
4. Smalki sagriezt piparmētras. Sasmalcināt ķiplokus un pētersīļus. Visu sajaukt un pievienot sāli. Pieliet etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisīt.
5. Filejas likt dziļā traukā un pārliet tās ar marinādi. Pārklāt trauku ar pārtikas plēvi un likt ledusskapī uz 24 stundām.
Siļķe garšvielu marinādē
Vajadzēs:
1 kg siļķu
600 ml ūdens
5 ēdamkarotes jūras sāls
4 ēdamkarotes cukura
12 melno piparu graudiņus
3 lauru lapas
4 krustnagliņas
1 ēdamkaroti augu eļļas
Pagatavošana:
1. Katliņā ieliet ūdeni. Piebērt sāli, cukuru un piparus.
2. Pievienot lauru lapas un krustnagliņas. Pieliet augu eļļu. Uzvārīt.
3. Nomazgāt siļķes un notīrīt tās. Salikt blīvi burkā. Pārliet ar uzvārīto marinādi.
4. Likt ledusskapī uz 3 diennaktīm.
Mazsālīta forele pēc somu receptes
Vajadzēs:
1. 1 kg svaigu foreļu,
2. 2 ēdamkarotes cukura
3. 1 buntīti diļļu
4. 0,5 glāzes svaigu brūkleņu
5. 3 ēdamkarotes rupja jūras sāls
Pagatavošana:
1. Foreles filejas likt uz pergamenta. Pārbērt zivīm sāli un cukuru.
2. Rupji sagriezt dilles. Likt tās un brūklenes pāri zivju filejām.
3. Ietīt foreles pergamentā un likt ledusskapī uz divām diennaktīm.
Tējā marinēta skumbrija
Vajadzēs:
2 lielas skumbrijas
3 ēdamkarotes melnās tējas
1 l ūdens
3 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
1.Ūzvārīt ūdeni – pagatavot melno tēju.
2. Pievienot tai sāli un cukuru. Kārtīgi samaisīt. Atdzisušu tēju izkāst caur marli.
3. Notīrīt siļķes. Atdalīt galvu. Likt zivi dziļā traukā. Pārliet zivis ar tējas marinādi, lai tā pilnīgi pārklātu zivis.
4. Likt ledusskapī uz 4 diennaktīm.
Izvēlieties recepti, kura jums patika vislabāk, un ķerieties klāt zivju sālīšanai. Garšvielas padarīs tās ļoti gardas! Lai labi garšo!