manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un vīrs mani nēsā uz rokām

Autors: Edgars Bērziņš 19/02/2023

Pieredzējušas saimnieces, ejot garām mazsālīta laša vitrīnām, pat neapstājas. Viņas zina, kā garšīgi sālīt zivis mājas apstākļos. Tas attiecas ne tikai uz lasi, bet arī uz skumbriju un siļķi.

Sālīt mājas apstākļos ir laba izvēle. Pirmkārt jau, nav jāpārmaksā veikalā. Otrkārt, jūs zināt no kā sastāv marināde, tāpēc varat būt pārliecināti par produktu. Un tas ir ļoti svarīgi!

5 idejas, kā garšīgi sālīt zivis

Mazsālīts lasis

Vajadzēs:

1 svaigu lasi

500 g diļļu

1 ēdamkaroti sāls

1 ēdamkaroti cukura

2 ēdamkarotes kungu dzērienu (stipro)

Gatavošana:

1. Nomazgāt un labi nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Atdalīt filejas. Izņemt asakas.

2. Filejas daļu vajag ierīvēt ar kungu dzērienu (stipro).

3. Sasmalcināt dilles. Pievienot tām sāli un cukuru. Gatavo masu liek virsū vienai filejai. Tai pārklāt pāri otru. Stingri piespiest.

4. Ietīt zivi pārtikas plēvē, likt konteinerā un atstāt istabas temperatūrā uz divām stundām. Pēc tam likt ledusskapī uz divām diennaktīm.

Kvasā marinēta skumbrija

Vajadzēs:

1 kg svaigas skumbrijas

3 ēdamkarotes citronu sulas

1 buntīti piparmētras

1 buntīti pētersīļu

2 lauru lapas

2 daiviņas ķiploka

500 ml kvasa

16 piparu graudiņus

4 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Notīrīt skumbrijas, kārtīgi nomazgāt. Likt cepamajā pannā. Pievienot sāli, piparus un lauru lapas.

2. Pieliet citronu sulu un kvasu. Likt līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

3. Nosusināt zivi ar papīra dvieļiem. Siltu skumbriju sadalīt filejās.

4. Smalki sagriezt piparmētras. Sasmalcināt ķiplokus un pētersīļus. Visu sajaukt un pievienot sāli. Pieliet etiķi un augu eļļu. Visu kārtīgi samaisīt.

5. Filejas likt dziļā traukā un pārliet tās ar marinādi. Pārklāt trauku ar pārtikas plēvi un likt ledusskapī uz 24 stundām.

Siļķe garšvielu marinādē

Vajadzēs:

1 kg siļķu

600 ml ūdens

5 ēdamkarotes jūras sāls

4 ēdamkarotes cukura

12 melno piparu graudiņus

3 lauru lapas

4 krustnagliņas

1 ēdamkaroti augu eļļas

Pagatavošana:

1. Katliņā ieliet ūdeni. Piebērt sāli, cukuru un piparus.

2. Pievienot lauru lapas un krustnagliņas. Pieliet augu eļļu. Uzvārīt.

3. Nomazgāt siļķes un notīrīt tās. Salikt blīvi burkā. Pārliet ar uzvārīto marinādi.

4. Likt ledusskapī uz 3 diennaktīm.

Mazsālīta forele pēc somu receptes

Vajadzēs:

1. 1 kg svaigu foreļu,

2. 2 ēdamkarotes cukura

3. 1 buntīti diļļu

4. 0,5 glāzes svaigu brūkleņu

5. 3 ēdamkarotes rupja jūras sāls

Pagatavošana:

1. Foreles filejas likt uz pergamenta. Pārbērt zivīm sāli un cukuru.

2. Rupji sagriezt dilles. Likt tās un brūklenes pāri zivju filejām.

3. Ietīt foreles pergamentā un likt ledusskapī uz divām diennaktīm.

Tējā marinēta skumbrija

Vajadzēs:

2 lielas skumbrijas

3 ēdamkarotes melnās tējas

1 l ūdens

3 ēdamkarotes sāls

3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

1.Ūzvārīt ūdeni – pagatavot melno tēju.

2. Pievienot tai sāli un cukuru. Kārtīgi samaisīt. Atdzisušu tēju izkāst caur marli.

3. Notīrīt siļķes. Atdalīt galvu. Likt zivi dziļā traukā. Pārliet zivis ar tējas marinādi, lai tā pilnīgi pārklātu zivis.

4. Likt ledusskapī uz 4 diennaktīm.

Izvēlieties recepti, kura jums patika vislabāk, un  ķerieties klāt zivju sālīšanai. Garšvielas padarīs tās ļoti gardas! Lai labi garšo!

Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un vīrs mani nēsā uz rokām was last modified: 19 februāris, 2023 by Edgars Bērziņš
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Nākamais raksts
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un ir lieliskas personības

Citi lasīja

Kā steidzami ar vingrojumu palīdzību atbrīvoties no...

16/10/2018

Stiliste atklāj, kādas garo matu frizūras izgājušas...

30/08/2020

6 veidi, kā atmodināt hormonus, kuri ir...

19/12/2017

Ja vēlies lielisku dibenu, tad noskaties šo...

08/05/2017

Zinātnieki izbrīnīti: Līdzeklis pret vēzi visu šo...

01/07/2019

Kā ātri un efektīvi nomest svaru vēdera...

07/02/2019

Kā uzzināt visu par savu veselības stāvokli...

08/08/2017

Pēc divu stundu brauciena autokrēsliņā, mana meita...

23/04/2018

Neticami fakti par kakao. Lūk, kāpēc ir...

15/01/2019

Liels vēders – apģērbs, kas to noslēps

13/05/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Burvīgi īsie matu griezumi sievietēm, kurām pāri 50 (Foto)

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Ieteicamie matu griezumi sievietēm pēc 40, lai izskatītos jaunāka (Foto)

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top