Ir ļoti daudz recepšu, kā pagatavot kabačus ziemai. Bet šī recepte noteikti ir līdere! Tajā viss ir ideāli: visparastākās sastāvdaļas, nekādi lieki sarežģījumi un vienreizēja garša! Kabači tomātos ir laba uzkoda, kuru jūs pilnīgi noteikti novērtēsiet.
Salieciet burciņās šo gardumu un varēsiet našķoties ar šo kārumu visu gadu. Tikai pagatavojiet tā vairāk! Lai cik arī apēdīsiet, vienmēr gribēsiet vēl.
Kā pagatavot kabačus tomātos
Šai uzkodai nepieciešama tomātu biezenis. To var pagatavot ar blenderi. Tas ir vienkāršākais un vieglākais paņēmiens. Bet ir arī cita metode, ar kuru masā nenokļūs tomātu mizas un sēklas. Vajag tomātus izlaist caur gaļas mašīnu un pēc tam izberzt caur sietu. Izvēlies paņēmienu, kurš tev labāk patīk.
Sastāvdaļas:
1,5 kg kabaču
700 g tomātu
1 ķiploka galviņa
1,5 ēdamkarotes sāls
4 ēdamkarotes cukura
100 ml eļļas
3 ēdamkarotes etiķa
LASI VĒL:
- TAS NOTIKS JAU 2024. GADA JANVĀRĪ: KURAS ZODIAKA ZĪMES KĻŪS STĀVUS BAGĀTAS PĒC 3 MĒNEŠIEM
- MAKSIMS GALKINS ATKLĀJ ĢIMENES PĀRMAIŅAS: ES VAIRS TO NEVARU NOKLUSĒT
- KĀPĒC DAUDZAS SIEVIETES SAPŅO PAR ŠĶIRŠANOS NO SAVA VĪRA. SVARĪGI SAPRAST ARĪ VĪRIEŠIEM
Pagatavošana:
1. Kārtīgi nomazgā tomātus. Sagriež gabaliņos un ieber blenderī. Sablenderē viendabīgā masā.
2. Gatavo masu ielej katlā. Pievieno sāli, cukuru un eļļu.
3. Izspiež caur spiedi ķiplokus un liek arī tos katlā.
4. Liek katlu uz uguns. Pakāpeniski maisot uzvāra tomātu masu.
5. Kārtīgi nomazgā kabačus, sagriež tos ripiņās, liek katlā.
6. Samazina uguni. Uzliek katlam vāku un vāra kabačus tomātos 20-25 minūtes. Pēc tam pievieno etiķi. Maisot ļauj pavārīties vēl 2-3 minūtes.
7. Lej karsto masu tīrās burciņās līdz pašai augšai un blīvi aizvāko burkas. Ietin burkas segā un ļauj nostāvēt diennakti.
Rezultātā sanāks 4 puslitra burciņas garduma. Tā garša nevienu neatstās vienaldzīgu. Kā jūs gatavojat kabačus ziemai?