Griķu putraimi ir līderi putraimu grupā olbaltuma satura ziņā Tāpēc ir vērts tos lietot uzturā tiem, kas nevar atļauties uzturā lietot pietiekamā daudzumā gaļu un zivis vai vienkārši nevēlas to darīt. Griķi poļu gaumē ir veids, kā šo produktu padarītu neparastu, sātīgu un, galvenais, ļoti garšīgu.
Uz galda šāds ēdiens ilgi nestāvēs. Ja tev interesē, pievērs uzmanību šai oriģinālajai griķu receptēm. Izmēģini un tu uz griķiem paskatīsies savādāk, tie sāks garšot arī mazajiem gardēžiem, kuri nevēlas ēst vienkāršu griķu putru.
Griķi poļu gaumē
Vajadzēs:
300 g griķu putraimu
600 ml ūdens
300 g šampinjonu
300 g krējuma
1 olu
1 sīpolu
2 ēdamkarotes sviesta
Sāli un piparus pēc garšas
Gabaliņu cietā siera pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
1. Noskalo putraimus, ber tos katliņā, uzlej ūdeni un vāri līdz gatavībai.
2. Pirms vārīšanas beigām pievieno griķiem gabaliņu sviesta, lai griķi iegūtu izteiktu sviesta garšu un aromātu.
3. Sagriez sēnes un sīpolus.
4. Uz pannas sviestā apcep sīpolus un turpat pievieno arī sēnes. Cep sīpolus kopā ar sēnēm 15 minūtes, neaizmirsti pielikt sāli un piparus.
5. Atsevišķā traukā sakul olu ar krējumu, pieber sāli un piparus pēc garšas.
6. Iezied cepamo formu ar sviestu.
7. Liec daļu griķu formā.
8. Nākamajā kārtā liec sīpolus un sēnes.
9. Ieber atlikušos griķus, pārlej pāri olu un krējuma maisījumu, cenšoties vienmērīgi izlīdzināt to pa visu laukumu.
10. Ja vēlies , pārber pāri rīvēto cieto sieru.
11. Uz 15-20 minūtēm liec formu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem.
12. Tas arī viss, griķi poļu gaumē gatavi.
Vēl griķiem var pievienot burkānus, zaļumus, apceptus bekona gabaliņus. Labu apetīti un veiksmi kulinārajos eksperimentos!