Nav brīnums, ka gudrie mūki tura cieņā miežus un iekļauj tos savā pieticīgajā ēdienkartē. Daudzi teiks, ka ne jau labas dzīves dēļ tas notiek, taču mēs esam pārliecināti, ka mūki gan zina, ko dara! Piedāvājam tev pagatavot vienkāršu miežu putraimu putru tā, kā to gatavo Tibetas kalnos. Nekā lieka, viens vienīgs labums.
Tibetas mūku miežu putraimu putra.
1. Glāzi miežu putraimu apcep sausā pannā līdz zeltainumam. Eļļu pievienot nevajag.
2. Pa to laiku uzvāri 3 glāzes ūdens. Kad putraimi būs apcepušies, pārber tos dziļā keramikas traukā un pārlej ar vārošu ūdeni.
3. Pievieno sāli pēc garšas un sasedz trauku ar dvieļiem. Miežu putrai jāuzbriest.
4. Kad putra sabriedusi, pievieno tai nedaudz sviesta, bet gavēņa laikā eļļu. Var pievienot arī lociņus!
5. Miežu putraimu putru pasniedz karstu. Klāt dzer zaļo tēju ar ingveru un medu, bet desertā tai var pievienot žāvētus augļus.
Bet, ja nu tu nekā nevari piespiest sevi ēst miežu putraimu putru, piedāvājam vēl vienu lielisku Tibetas mūku putru, tikai šoreiz no rīsiem!
Tibetas mūku rīsu putra
1. Glāzi rīsu nomazgā un izvāri.
2. Pievieno rīsiem pusglāzi sasmalcinātu valriekstu, tikpat daudz rozīņu un nedaudz medus.
3. Visu labi samaisi, labi sasedz un atstāj uz stundu. Gatavas un veselīgas pusdienas ņemšanai uz darbu gatavas.
Tagad tu zini, kā pagatavot miežu putraimu putru un lietot to savai veselībai. Lieto šo putru gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu, pievieno salātiem. Ēd to saldu vai sāļu, kā vien vēlies. Galvenais, novērtē šo patiesi vērtīgo produktu.