Ja tev ļoti patīk sīpola garša un kraukšķīgums, bet tev nepatīk tā rūgtums un smarža, tad šis stāsts ir tev. Ja sīpolus pareizi noplaucē ar vārošu ūdeni, tad garšu var noņemt, bet kraukšķīgums paliks.
Pēc sīpolu noplaucēšanas pārējās sastāvdaļas sāks labāk atklāties.
Vispirms sasmalcini sīpolus, kā tev vajag. Pēc tam uzvāri 250-300 ml ūdens un noplaucē ar to sīpolus.
Pēc tam aplej sīpolus ar citronu vai apelsīnu sulu. Garša būs lieliska.
Protams, ilgi turēt sīpolus karstajā ūdenī nevajag, tāpēc, ka visas vērtīgās vielas paliks ūdenī, kuru liesim ārā. Tāpēc vislabākā ir tēja, kuru nostādina 10-15 minūtes.
Marinēti sīpoli
Pēc šīs receptes sīpoli paliks kraukšķīgi. Vēl vairāk, paliks lieliska saldskāba garša. Tādi sīpoli labi derēs salātos. Ticiet, ģimenes pikniki un pārgājieni ar šādu piedevu tikai iegūs.
Sastāvdaļas:
1 sīpols
2 ēdamkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
5 ēdamkarotes 9% ābolu etiķa.
Pagatavošana:
1. Sasmalcini sīpolus, kā tev patīk un ieber tos caurdurī. Caurduri liec bļodā. Pēc tam noplaucē 30 sekundes ar vārošu ūdeni, pēc tam var caurduri izņemt no bļodas, lai ūdeni nolietu. Ilgāk turēt nevajag.
2. Pēc tam pārliec sīpolus bļodā un pārlej tiem atdzesētu vārītu ūdeni, tā, lai sīpoli būtu pārklāti.Pievieno etiķi, sāli un cukuru.
3. Sīpoli būs iemarinējušies, kad viss cukurs un sāls izkusīs. Tas ir, aptuveni pēc 30 minūtēm. Taču var arī ilgāk sīpolus paturēt marinādē
4. Pēc tam liek sīpolus caurdurī, nolej ūdeni, un sīpoli gatavi. Salātiem un šašlikam vislabākais.
Lai labi garšo!