Katras saimnieces virtuve vienkārši jābūt labai pannai. Bet pat tad, ja tev tās ir vairākas, reizēm palīgā nāk čuguna pannas. Tās ir iecienītas par izturību, bet netiek cienītas par to, ka ēdiens tajās bieži piedeg. Parunāsim par to, kāpēc tas notiek un ko darīt, ja pannā ēdiens piedeg. Padalīšos ar savu pieredzi par to, kā izvairīties no šīs lietas.
Kāpēc ēdiens pannā piedeg
Viss slēpjas pannas virsmas apstrādāšanā un uzsildīšanā. Čuguna pannās, lai arī ir tās lieliska izvēle pateicoties to izturībai un vienmērīgai uzsilšanai, ēdiens reizēm var piedegt dažu iemeslu dēļ. Pirmo reizi lietojot jaunu čuguna pannu, to vajag kārtīgi izkarsēt.
Čuguns uzsilst lēnām, bet vienmērīgi. Ja pannu uzkarsē pārāk ātri, tā var pārkarst un produkti tajā var piedegt. Bez tam, gatavošanas laikā tādai pannai vajag papildu porciju eļļas vai tauku, lai nodrošinātu gludu virsmu un samazinātu piedegšanas varbūtību.
Kā novērst piedegšanu
Tagad, kad esam tikuši skaidrībā par cēloņiem, pāriesim pie paša interesantākā – kā novērst piedegšanu čuguna pannā un izbaudīt gatavošanas prieku.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!