Panna ar pret piedeguma pārklājumu ir lieliska līdz tam brīdim, kad tas beidz pildīt savas funkcijas. Ja ēdiens sāk pielipt pannai, neuztraucies. Kā atjaunot pārklājumu, lasi mūsu stāstā.
Pastāstīsim par metodi, ar kuru problēmu var novērst.
Kā atjaunot pret piedeguma slāni mājas apstākļos
Kāpēc uz pannas ēdiens ar laiku sāk piedegt? Kā likums, kopt katlus un pannas ar pret piedeguma kārtiņu ir viegli. Diemžēl ar laiku lietošanas procesā uz tiem vienalga rodas skrambiņas. Tajās vietās sāk uzkrāties tauki un ēdienu atliekas un tas ne pārāk labi ietekmē pret piedeguma kārtiņu.
Par laimi, viss, ko vajag izdarīt, lai tiktu galā ar šo problēmu, ir notīrīt problemātisko daļu un kārtīgi izkarsēt pannu. Tev vajadzēs:
1 glāzi ūdens
2 ēdamkarotes pārtikas sodas
1,5 glāzes etiķa
Sajauc visas sastāvdaļas pannā vai katliņā, kuram ir ietekmēts pret piedeguma slānītis, un liec trauku uz ūdens. Kad uzvārās ļaujiet tam vārīties 10 minūtes, pēc tam nomazgājiet trauku. Pēc tam ieziediet pret piedeguma kārtu ar augu eļļu.
Kā notīrīt piedegušu olu no pannas
Ja cepat olu pannā ar pret piedeguma kārtiņu, un pēc tam ir grūti nomazgāt pielipušās olu daļiņas no pannas, atcerieties, ka šādā gadījumā pannas mazgāšanai labāk izmantot aukstu ūdeni. Tas notīrīs virsmu daudz efektīvāk, nekā karsts, jo karstais ūdens liek olas baltumam sacietēt.
Cietāku ēdiena daļiņu notīrīšana
Vista terijaki mērcē, kuru jūs gatavojāt vakariņām, bija ļoti garda. Bet ko darīt ar melno piedegumu, kas radies no saldās mērces pannā?
Ieberiet pannā 0,25 – 0,5 glāzes sodas un pielejiet ūdeni. Uzvāriet šo ūdeni un pielipušās ēdiena paliekas palēnām sāks atdalīties. Kad ūdens uzvārīsies, varat izmantot lāpstiņu, lai paātrinātu procesu. Noņemiet pannu no uguns, nolejiet ūdeni un nomazgājiet , kā parasti.
Plaisu veidošanās novēršana
Ko darīt, ja jūsu pret piedeguma pārklājuma pannā piededzis ēdiens? Gribat to noskrāpēt, bet baidāties sabojāt pārklājumu? Izmantojiet jebkuru plastmasas konteinera vāciņu.
Samērcējiet pannu, piespiediet vāciņu pannas virsmai un uzmanīgi paberziet problemātisko vietu, lai nesaskrāpētu to. Plastmasas vāciņš ir pietiekami ciets, lai tiktu galā ar šo uzdevumu, bet ne tik ļoti, lai saskrāpētu trauka virsmu.
Galu galā jūs liekat pannas ar pret piedeguma pārklājumu vienu uz otras, iesakām starp tām likt papīra šķīvjus. Tā jūs novērsīsiet skrāpējumu veidošanos uz jūsu traukiem.
Kā redzat, atjaunot pret piedeguma pārklājumu mājas apstākļos nav nemaz tik grūti. Ceram, ka mūs padomi palīdzēs pagarināt jūsu trauku kalpošanas laiku.