Ak, kā es dievinu kabacīšus, kas pagatavoti pēc šīs receptes!
Es vienmēr ziemai kabačus konservēju vairākos veidos. Tie visi garšo arī manai ģimenei.
Gribu teikt, ka man pašai arī garšo visi varianti, bet šis ir visgaršīgākais un neatkārtojamākais.
Man tā patīk šī recepte, ka vienmēr gatavoju dubulto porciju. Kabači izdodas garšīgi, skābeni un kraukšķīgi. Nav iespējams turēties pretī.
Būšu priecīga, ja arī jums noderēs šī recepte! Gatavojiet un izbaudiet!
PAGATAVOŠANA:
- Vajadzēs: 6 kg kabacīšu (jaunos, nelielos, tādus, kas ievietojas litra burciņā).
- Marinādei: 3 litri ūdens, 5 ēdamkarotes sāls, 2 glāzes cukura, 0,5 litri 9% etiķa.
- Vēl arī: burkānus, tomātus, lauru lapas, melnos piparus graudiņos, ķiploku, svaigas dilles.
- Kabacīšus sagriezt garumā apmēram astoņās daļās un blīvi salikt litra burkās (stāvus).
- Pa vidu likt dažas burkānu ripiņas, dažus gabaliņus tomāta, lauru lapu, 4 – 5 piparu graudiņus, 1 – 2 daiviņas ķiploka, diļļu zariņu.
- Visas marinādes sastāvdaļas sajaukt, likt uz uguns un uzvārīt.
- Kabačus apliet ar karstu marinādi un sterilizēt 10 minūtes (no vārīšanās sākuma).
- Tad aizvalcēt burkas, apgāzt ar vāciņu uz leju, ietīt segā un atstāt, lai atdziest.
- Gatavs! Ziemā veram vaļā un baudām garšīgos kabacīšus!
LAI LABI GARŠO!